אחת השאלות הכי נפוצות לאוהבי הקפה – איזה פולי קפה הכי מומלצים בשבילי? במאמר הבא נפרק את השאלה, נפרט ונכווין אתכם, מה חשוב לדת בבחירת הקפה, כדי שתוכלו לבחור את פולי הקפה המושלמים בשבילכם
אז מה בעצם ההבדל בין מקינטה למכונת אספרסו
אז בואו נתחיל מהבסיס, מה ההבדל בין שתי המכונות? שתי המכונות שתמשות בטמפרטורה ולחץ על מנת למצות את טעמי הקפה, אך יש בנהן כמה הבדלים:
- הלחץ של החליטה במכונת אספרסו הוא בדרך כלל כ- 9 בר, לעומת זאת הלחץ במכונות מקינטה לרוב נמוך מ2 בר.
- הטמפרטורות שונות, במכונת האספרסו היא מגיעה ל-90 מעלות ובמכונת המקינטה ל70 מעלות.
- הטחינה במקינטה היא ברמה בינונית, פחות או יותר כמו גרגר סוכר ובמכונת האספרסו הטחינה דקה ביותר ויותר קרובה לגרגר מלח.
- מרגע מפגש הקפה עם המים ועד לסיום, הזמן של מכונת מקינטה הרבה יותר קצר.
איזה פולי קפה מומלצים למקינטה
כמה דגשים חשובים בבחירת הקפה:
- כדאי לבחור בפולי קפה טריים, ולטחון אותם כמה שיותר קרוב למועד הכנת הקפה, ככל שהקפה יותר טרי כך טעמו טוב יותר, מרגע שטוחנים את הקפה, תהליך החמצון שלו מואץ, וזה מאוד יורגש בטעמו.
- כדאי לבחור בקפה בקלייה כהה, ככל שפולי הקפה קלויים יותר, כך יותר קל להוצעא מהם טעמים.
- כדאי לבחור בזני קפה אשר עשירים בטעמים, זה יאפשר יצירת קפה סמיך ועשיר בטעמים.
- כדאי לבחור בתערובות קפה אשר מכילות בתוכן רובוסטה איכותית, זה ישפר את טעמי הקפה.
טיפים להכנת מקינטה
טחינה מתאימה
תוודאו שטחינת הקפה היא בצורה שמתאימה למכונת המקינטה, ולא דקה או גסב יותר מידי, אחרת הטעמים של הקפה יפגעו. עובי הגרגרים של הטחינה צריך להיות בעובי של גרגר סוכר, שזו טחינה בינונית, כדאי שהטחינה של הקפה תהיה אחידה אחרת גם טעמי הקפה יהיו לא אחידים.
טמפרטורה
רמת החום שעליה מניחים את המקינטה צריכה להיות בינונית נמוכה, אם משתמשים בגז כדאי להקפיד שהלהבות לא יעלו על המכונה, אלא ישארו רק מתחתיה. אם החום יהיה גבוהה מידי, מיצוי טעמי הקפה לא יבוצע כמו שצריך
טמפרטורת מים במיכל המים
ככל שטמפרטורת המים יותר גבוהה כך המיצוי של הקפה יותר אפקטיבי, אם אתם אוהבים קפה מאוד מריר וחזק ניתן להשתמש במים רותחים, אם אתם אוהבים קפה יותר מומעודן, מים פושרים יספיקו, ההעדפה יכולה להשתנות לפי פולי הקפה.
תחזוקה
תחזוקה מתאימה יכולה להאריך את חיי המדף של המקינטה עד עשרות שנים. לאחר סיום השימוש במכונה מומלץ לשטוף אותה במים קרים, ללא הפרדה של החלקים. אסור להשתמש בחומרי ניקוי כימיים, ואין להכניס מקינטה מאלומיניום למדיח, כיוון שזה יהרוס אותה.
מאוד חשוב לייבש את החלקים לפני האחסון על מנת להימנע מקורוזיה.
לסיכום
מקינטה הוא מכשיר מצויין להכנת קפה איכותי, עשיר וטעים, עם תחזוקה נכונה ובחירת פולים מתאימים אפשר להתענג על קפה מדהים בבית בעלויות לא גבוהות.