נראה כאילו רק רגע, הגענו לתקופה של 'אחרי החגים'.
עם זאת, למרות שבחוץ עדיין חמים, ואין סימנים של חורף, חודש נובמבר בפתח, וחנוכה כבר כאן.
שוב חגים, שוב בישולים, ושוב החל המרוץ אחר הסופגניות הכי טעימות שתוכלו למצוא.
כמו כל חנוכה, חנויות המאפים מתחילות במסעי המכירה המסיביים, של הסופגניות הצבעוניות.
סוגים שונים של סופגניות, בשלל טעמים חדשים ומפתיעים, עומדים בפתח כל קונדיטוריה, וחנויות מאפים.
עם כל שנה, מלאי הסופגניות בחנויות רק הולך וגדל, ואיתו גם עולים המחירים.
לכן, אנחנו מביאים לכם את הטיפים הטובים ביותר להכנת סופגניות, כך שהשנה לא תצטרכו לקרוע את הכיס.
איך ניגשים להכין סופגניות בבית
ראשית, עליכם לדעת כי קיימים אלפי מתכונים, להכנת סופגניות ביתיות. ישנם מתכונים אשר דורשים התפחה, כאלו שמטגנים את הסופגניות, כאלו שאופים אותן, מתכונים ללא גלוטן, מתכונים טבעוניים ועוד מאות מתכונים, אשר יכולים להתאים, לכל אדם. השלב הראשון בהכנת סופגניות ביתיות, ואחד הטיפים החשובים ביותר, הינו בחירת מתכון לסופגניות, אשר מתאים לכם. מתכון, אשר מתאים לסגנון חייכם, ולתקציב שלכם. בנוסף, חשוב שתזכרו, כי הכנת הסופגניות, אינה מטלה קשה, ומתכון לסופגנייה טובה, הוא מתכון אותו קל להבין ולבצע.
שלב שני- בקרת איכות
חשוב מאוד שתבדקו, את הציוד עימו אתם מתכוונים לבשל. סופגנייה טובה, היא סופגנייה שטוגנה היטב מכל הצדדים, אך לא ספגה את השמן. את התוצאה הרצויה, תקבלו, בעזרת שימוש בסיר טיגון נכון ומקצועי, וכן גם, בחומרי גלם טריים ואיכותיים. מתכונים לחנוכה, והתוצר הסופי שלהם, תלויים המון בחומרי הגלם, בהם תבחרו להשתמש. לכן, שימו לב כי אתם קונים מצרכים טריים, ומשתמשים באביזרי מטבח איכותיים.
שלב שלישי- המתכון קובע
אל תנסו לאלתר. הטיפ הכי מוצלח, אותו תוכלו לקבל במטבח באופן כללי, ובהכנת סופגניות בפרט, הינו בחירת מתכון אחד, וביצוע מדויק של ההוראות. בסופגניות, מאוד קל לבצע אלתור פשוט, שנראה כי בכלל לא ישפיע על המתכון. בפועל, איכות הסופגניה, מרקמה, וטעמה הסופי, יושפעו רבות. זה יכול להראות שולי, לדוגמא, כף אבקת אפייה, במקום חצי כף. בפועל, תצא לכם סופגנייה דחוסה, אשר תספוג אליה את כל השמן, ותהרוס לכם את החוויה.
שלב רביעי- פשוט, זה הכי טוב
אומנם בכל בתי העסק, משתגעים עם תוספות מפוצצות, קרמים יוצאי דופן ושילובי טעמים חדשים, קחו מאיתנו עצה ואל תסתבכו. הכנת סופגניות ביתיות, לוקחת הרבה, מאמץ והשקעה, וחשוב שתשקיעו את תשומת לבכם בבצק הסופגניה, ולא במה שיקשט אותה. לכן, לכו על פשוט, קצת ריבה מהסופר, קצת אבקת סוכר, ואם ממש בא לכם להתפרע, אז ריבת חלב, זו לגמרי אפשרות מדהימה. אל תסבכו את עצמכם, בהכנת קרמים ומילויים שונים, כי בסופו של דבר, סופגניה זה בצק עם מילוי, ולא מילוי עם בצק.