לכולנו יש את המחשבה הזו לפעמים: "למה שאטרח ללכת לקצבייה בשביל הבשר שלי? אסתפק בבשר הקפוא של בסופר".
מחשבה הגיונית בהחלט. למי מאיתנו יש זמן בחיים העמוסים האלה להקדיש לעוד דבר שיתווסף לסדר היום?.
אז היום אסביר לכם למה בכל זאת כדאי לכם להשקיע ולקנות את הבשר שלכם בקצבייה.
טעם
כפי שאומר המשפט הידוע, על טעם וריח אין מה להתווכח. עם זאת, לא יצא לי לשמוע מישהו שמעדיף בשר קפוא על בשר טרי מהקצבייה בטעם. ככל הנראה, אתם תהנו הרבה יותר מבשר מהקצביה, שיספק לכם חווית טעם טובה ועסיסית.
מראה
אין מה להשוות את המראה של בשר קפוא לבשר טרי מהקצביה. בשר קפוא הוא בדרך כלל חיוור ובעל צבע שמדכא את התיאבון. לעומת זאת, בשר טרי עושה חשק עז לאכול והופך אוטומטית, אפילו אם לא במודע, את חווית האכילה לטובה יותר באופן משמעותי.
כמות
הבשר הקפוא בישראל מכיל מים שנועדו לרכך אותו. כשאנחנו קונים בשר שמשקלו 500 גרם, אנחנו לא יודעים שחלק משמעותי מהמשקל הזה הוא למעשה מים. בבשר הקפוא המעובד יכולים להיות תוספות מים משמעותיות. בשר קפוא יכול לאבד בבישול כ- 40% ממשקלו, בעוד שבשר טרי יאבד כ- 5% בלבד ממשקלו.
בריאות
כדי שהצרכנים לא יגלו את המים שמוסיפים לבשר, התעשיינים משתמשים בכל מיני חומרים שמיועדים לספיחת המים. חלק מהחומרים האלה לא בריאים לנו כלל. הבשר הטרי נחשב לבריא הרבה יותר. הוא מכיל חלבונים, מינרלים וויטמינים החיונים לנו. כשמקפיאים את הבשר, הוא מאבד חלק מהערכים התזונתיים האלה.
לאילו דברים חשוב לשים לב?
הבשר שאתם רואים בקצביה הוא לא תמיד בשר טרי. חלק מהקצביות לוקחות בשר קפוא, מפשירות אותו ומוכרות אותו כבשר טרי. נוצר מצב שבו אין לכם דרך לדעת מתי הופשר הבשר ועד איזה תאריך אפשר לאכול אותו. בנוסף, מרבית האנשים שקונים בשר קפוא עושים זאת בגלל המחירים. אך אם מתחשבים בתוספות המים שיש בבשר הקפוא, ההבדל במחירים נעשה פחות משמעותי.
אין ספק שמבחינה בריאותית ומבחינת הטעם, בשר טרי עדיף משמעותית על בשר קפוא. בקשר לעניין התקציבי, בדקו האם ההבדל במחירים משמעותי וקחו בחשבון גם את עניין התוספות של המים לבשר הקפוא. במידה ואתם בוחרים ללכת על בשר טרי, מומלץ ללכת לקנות במקום כמו קצביה מומלצת ומוכרת ואמינה שיש עליה המלצות. קצביה לא אמינה עלולה למכור לכם בשר קפוא שהופשר במחיר של בשר טרי, ולמעשה סתם השקעתם בבשר יקר יותר שלא שווה כלום.