קונספט נכון למסעדה מחייב שפה עיצובית שתופיע בכל חלל העסק, על מרכיביו השונים, כולל כיסאות הבר. הגיוון בכיסאות הבר מעניק גמישות בהליך עיצוב המקום מבלי לבזבז יותר מדי כסף. מאמר זה יציג את הנקודות החשובות בנושא
ישנם מספר דרכים לבדל את המסעדה שלכם מזאת של מתחרים פוטנציאלים. התפריט, איכות האוכל והמחירים הם מרכיבים חשובים מאוד בתהליך זה. אך לאור העובדה שחלק הולך וגדל של הלקוחות הפוטנציאלים שלכם הם בליינים בעלי ניסיון, המחפשים ריגושים חדשים, עיצוב חלל המסעדה ויצירת האווירה הנכונה הם מרכיבים לא פחות חיוניים. לכן פרויקטים של עיצוב הכיסא והבר צריכים לכלול התחשבות בעיצוב כיסאות הבר.
מיקום – מיקום – מיקום
כמו שבנדל"ן מיקום הנכס משפיע ישירות על חשיבותו וערכו, כך גם הבר במסעדה. מסעדות נוהגות למקם את הבר שלהן במיקום מרכזי. לעיתים ליד הכניסה, לעיתים באמצע חלל המסעדה. בכל מקרה, הבר ימוקם במקום נגיש ממנו יגיעו המשקאות ובו ישבו גם לקוחות. לאור חשיבותו ומרכזיותו, פרויקטים של עיצוב הכיסא והבר חיוניים לגיבוש השפה העיצובית של המסעדה. בנוסף לכך, מסעדות רבות בוחרות בכיסאות הבר כאופציית הישיבה המרכזית שלהם ואינן מגבילות אותן רק לבר. במקרה זה, חשיבות עיצוב כסאות הבר גדולה עוד יותר.
נוחות היא לא מילה גסה
בפרויקטים של עיצוב הכיסא והבר יש צורך להתחשב במספר משתנים. כיסאות הבר צריכים להשתלב בשפה העיצובית של מרחב המסעדה אך לא על חשבון תחושת הנוחות של הלקוחות. אין סיבה שהלקוחות ייהנו מהאוכל במחיר של כאבי גב, במיוחד במסעדות בהן לקוחות שוהים במקום כשעה או יותר, בממוצע. מושב לא נוח עלול לגרום לסועדים מסוימים לחשוב פעמיים לפני ביקור חוזר במקום.
גיוון פותר בעיות
לאור העובדה שכיסא בר שנוח לאדם אחד עלול להיות מכשיר עינויים לאחר, גיוון בפרויקטים של עיצוב הכיסא והבר יכול לפתור בעיות רבות. כסאות בר יכולים לבוא בצורות שונות: עם תמיכה לגב, בלי תמיכה לגב, עם שלד מתכתי, עם שלד עץ, מושב מרופד, מושב קשה, צבעוני או לא, גבוה או נמוך, עם או בלי ידיות, מתכוונן או קבוע. גיוון כיסאות הבר יכול גם להיות מרכיב מרכזי בשפה העיצובית של המסעדה ובכך לסייע בעיצוב המקום.
עיצוב וחיסכון
לאחר שהתלהבתם מקונספטים מרהיבים לעיצוב המסעדה שלכם, מגיע השלב בו נקבע התקציב ומיד אחריו הצורך בצמצום הוצאות, ככל האפשר, וניתובם למקומות הנכונים. עיצוב כיסאות הבר, באמצעות הפרויקטים של עיצוב הכיסא והבר, יכול לסייע בריסון תקציב ההוצאות על ידי מציאת פתרונות עיצוביים שישתלבו עם הקונספט הכללי של המסעדה, מבלי לדמם יותר מדי כסף על מושבים. לפעמים רעיון עיצובי פשוט של כסאות הבר יחסוך כסף למעצבי המקום ויפנה להם זמן לעסוק במרכיבים אחרים, מסובכים וחשובים יותר.