אם אתם בשלבי פתיחת המסעדה או שזה רק רעיון בתולי שנמצא במוח שלכם ועדיין לא חשפתם עם העולם, אתם בטח שואלים את עצמכם לגבי כל תחום הכשרות. זהו תחום שחילונים לא מבינים והם מתמודדים עם קושי גדול בהבנה שלו ובחשיבות של במסעדה ובטח למשקל הכבד שיש לו אל מול הלקוחות והביטחון שלהם.
בואו נבין מה כל כך חשוב בכשרות ומי בכלל מחליט האם המסעדה כשרה:
אנחנו שמחים להכיר ביניכם, אנחנו בטוחים שכבר שמעתם עליהם, משגיחי הכשרות:
משגיחי כשרות הם מעין מפקחים שפועלים בענף המזון והמסעדות במדינת ישראל. שמם מאוד מסגיר את פועלם: להשגיח על הכשרות במקום. פעילותם העיקרית מתרחשת במטבחים וחדרי אוכל של בתי עסק המתעסקים עם הכנה והגשה של מזון כמו: בתי מטבחיים, בסיסים של צה"ל, בתי חולים, בתי מלון, מפעלים לייצור מזון או כלי אוכל ועוד.
הגופים שתחתיהם נמצאים כל משגיחי הכשרות נקראים בשמם הרחב: איגודי השגחה. ותחת השם הזה נכנסים גופים כמו: בד"צ, הרבנות הראשית ועוד.
משגיחי כשרות צריכים לעבור קורס כשרות ובסופו לעבור בחינה ולעבור אותה בהצלחה.
אז מה הצורך בפיקוחו של משגיח הכשרות?
מכיוון שגם אנחנו, בדיוק כמוכם, לא יודעים מה הצורך המדויק שלהם בעיני אנשים דתיים, שאלו את מרכז דעת והנה תשובתם:
לפי דיני הכשרות הכתובים בהלכה נוהג הכלל "עד אחד נאמן באיסורין". הכלל הזה אומר שיהודי זומר מצוות שאינו מוחזק כגזלן או שקרן נאמן לומד על דברי מאכל שהם אכן כשרים וראויים למאכל. הציבור יכול לסמוך על דבריו.
אדם נחשב נאמן עד שלא הוכח אחרת.
אחריות פסיכולוגית על הסועדים והלקוחות בכלל
משגיחי הכשרות תפקיד בעיקר פסיכולוגי. ברגע שלקוח צועד אל תוך מסעדה ורואה את התעודה ממסוגרת ותלויה על הקיר בגאווה, הוא מרגיש בטוח לאכול בה. אנשים רבים במדינת ישראל הם דתיים ולא יאכלו במסעדה ללא תעודת כשרות ועל כן אתם בתור בעלי עסקים צריכים לעשות את ההחלטות שלכם האם התעודה שווה את מחירה הפסיכולוגי או לא. בכל אופן, על המשגיח לחתום על תעודת הכשרות, לכתוב את שמו המלא ולהוסיף מספר פלאפון זמין לשאלות מזדמנות. הלקוחות יכולים להתקשר ולשאול את המשגיח שאלות כמו: האם העסק שומר שמיטה ומה ההכשרה של העוף במקום.
סוגי העסקה הקיימים למשגיח כשרות
משגיח הכשרות יכול להיות מועסק או תחת העסק בו הוא פועל (המסעדה, בית המלון, בית המטבחיים וכו') או תחת גוף כשרות מסוים: הרבנות המקומית, בד"צ, המועצה הדתית וכו'.
אנחנו חייבים לציין שאין לנו המלצה או העדפה לתת לכם לגבי חוזה העסקה. זו בחירה שלכם ואנחנו לא חושבים שיש לה חשיבות רבה מצידכם או מצד המשגיח.
לסיכום
אנחנו מקווים שעכשיו תפקידם ופועלם של משגיחי הכשרות מובן לכם קצת יותר ואתם יכולים לבצע את ההחלטה כשיש לכם את כל המידע בנושא.
בהצלחה!