טאבון ביתי הפך להיות טרנד של ממש בישראל שנת 2022. טאבון ביתי מספק את האפשרות להכנת פיצות ושלל מאפים ביתיים טעימים אחרים באופן קל ומהיר. מדובר בהשקעה משתלמת מאוד לכל אוהבי האפייה שביננו וגם לאלו שרוצים להתחיל תחביב חדש ולהפוך להיות אלופי הפיצה ולקצור מחמאות מהמשפחות. במאמר זה יפורט מתכון להכנת פיצה לבנה בטאבון ביתי.
פיצה לבנה בטאבון וכיצד להכין אותה
מעוניינים להכין פיצה לבנה טעימה בטאבון? הגעתם למקום הנכון. פיצה לבנה הינה פיצה שהרוטב שלה לבן ולא אדום, כלומר רוטב שמורכב ממוצרי גבינה כגון גבינת ריקוטה או שמנת בישול. מעל הרוטב ניתן לשים מגוון תוספות, ולהנות מפיצה לבנה טעימה בטאבון הביתי שלכם. להלן מספר תוספות מומלצות לפיצה לבנה:
-
פטריות
פטריות הן מאכל שמורכב מרוב מוחלט של נוזלים, ולכן הן מומלצות לאפייה בחום גבוה של טאבון ביתי.
-
כרובית
אמנם לא מדובר בתוספת סטנדרטית אך בגלל שאתם נמצאים במטבח שלכם, הכול מותר! כרובית היא ירק בריא עם טעם עמוק בעל נוכחות ולכן היא מומלצת לככב כתוספת על הפיצה הביתית שלכם.
-
תפוחי אדמה
מעולם לא טעמתם תפוח אדמה על פיצה? זו בהחלט ההזדמנות לנסות. יחד עם תוספת נוספת מרעננת כגון בצל סגול מדובר בשילוב מנצח לפיצה שלכם.
מתכון להכנת פיצה לבנה בטאבון: מצרכים
אם ברצונכם להכין פיצה לבנה עם מספר תוספות מרעננות, תוכלו להשתמש במרכיבים הבאים:
בצק טרי
גבינה מסוג ריקוטה
גבינת פרמז'ן
שמן זית
בזיליקום
תוספות (כרובית, פטריות, ועוד)
כל השלבים להכנת פיצה לבנה מושלמת בטאבון
לאחר חימום הטאבון לטמפרטורה של 450 מעלות, יש להכין את הרוטב הלבן. את גבינת הריקוטה מערבבים עם מעט שמן זית ומורחים אותה על כדור בצק שרידדתם באמצעות מערוך. לאחר מריחת הגבינה ניתן להוסיף את התוספות: פטריות, כרובית וכל תוספת אחרת שעולה על דעתכם. לאחר מכן מכניסים את הפיצה לאפיה בתוך הטאבון לפרק זמן של בין דקה לשתי דקות, עד שהיא מקבלת את הצבע האפוי שלה. לאחר הוצאתה מפזרים על הפיצה את הבזיליקום והפרמז'ן ומתחילים לאכול כשהיא עדיין חמה!
יתרונות של הכנת פיצה בטאבון הביתי
במקום לחכות לשליח ולאכול פיצה כשהיא כבר מתקררת, או לשלם הון תועפות במסעדת יוקרה, תוכלו להכין פיצה ביתית מושלמת בבית כך שהיא תצא איכותית וטעימה. תוכלו למצוא מידע נוסף לגבי פיצות וטאבונים ביתיים במגזין pizza-yolo מגזין הטאבונים הביתיים ולהתרשם ממגוון הטאבונים הביתיים לפני שתחליטו איזה מהם לרכוש.
לסיכום
פיצה בהכנה ביתית הינה מאכל מומלץ ביותר, משום שמדובר בחסכון כסף לעומת יציאה למסעדה או קניה במשלוח שמגיע כבר קר. מומלץ להכין פיצה בטאבון ביתי ולהיעזר במתכונים שונים, ולהוסיף תוספות מגוונות ומרעננות כראות עיניכם.