הרבה מילים נשפכות בשנים האחרונות על מסעדות וסועדים בעלי העדפות או מגבלות כמו צמחונים, טבעוניים והנמנעים מגלוטן או מלקטוז או כל מרכיב אחר אליו הם אלרגיים. לצד אלה, אוהבי הבשר ויותר מזה, אוהבי הבשר הצלוי והמעושן, תמיד מחפשים את הארוחה שבה מנת החלבון תהיה בשרית, ואם הם יכולים להכין אותה בעצמם, מה טוב. קבלו את הטיפים שלנו להכנת בשר מושלם
1. בחירת הבשר
הטיפ הראשון להכנת הבשר המושלם קשור בשלב הבחירה והקנייה שלו. נתח בשר לא איכותי יתקשה להפוך למאכל טעים במיוחד, ונתח שאינו מתאים לצלייה יהפוך לבלתי אכיל אם תבחרו דווקא בו לברביקיו. כלומר, חשוב לבחור בנתחי בשר איכותיים וטריים וכאלה שמתאימים לבישול שמתוכנן לבשר – נתחים שמתאימים לצלייה מהירה לא בהכרח יתאימו להיכנס לתוך מעשנה. אם אתם לא מבינים מאוד בתחום הבשר, כדאי למצוא קצב אמין ואיכותי שיעזור לכם.
2. תבלינים ורטבים
ישנם שפע של מאכלי בשר, עשויים נתחים שונים, תיבול מגוון וכל מיני רטבים. עבור קרניבורים, אין צורך בכל התוספות הללו, והם יעדיפו לקבל צלחת ובה סטייק בלבד, כל עוד הוא עשוי היטב ולא נדרשים יותר ממלח ופלפל כדי להשלים את הרכבת הטעם המושלם. אם אתם בוחרים להכין עוף, ייתכן מאוד שתידרש מרינדה שתקדים את בישול הבשר, אבל נתחי בקר רבים יכולים להיות מנה מעולה, בלי שום תיבול נוסף.
3. טכניקות בישול והכנה של בשר
הטכניקות העיקריות להכנת בשר הן צלייה, טיגון, עישון, בישול ואפייה. חשוב לבחור את הטכניקה המתאימה ואת מכשיר הבישול המתאים. לכל אחת מהטכניקות להכנת מנת בשר יש השפעה ברורה על הטעם, המרקם והמראה של המנה הסופית. צלייה מהירה על אש חמה תהפוך נתחי בשר מתאימים למנה עסיסית בעלת מעטפת פריכה, בעוד שבישול ארוך או עישון יכולים לייצר מנות בשר רכות ועשירות בטעמים.
4. ליד הבשר
כאמור, יש מי שמעדיף להתרכז בבשר וזהו זה, אבל רוב האורחים שלכם יעדיפו גם אפשרויות נוספות או לפחות תוספות מגוונות. סלט רענן של ירקות ברוטב חמצמץ יכול לאזן היטב ארוחה בשרית כבדה. קלילות דומה יכולים להוסיף גם ירקות מבושלים ותוספות עמילניות כמו תפוחי אדמה אפויים המהווים שותפים קלאסיים של מנות בשריות ולא בכדי. אם יש ילדים בין האורחים, כדאי לדאוג גם לתוספת שתתאים להם. חשוב גם לדאוג ליין, מים או שתייה קלה, שתלווה את הארוחה.
לסיכום
ישנן דרכים שונות ומגוונות להכין מנה בשרית טעימה ובלתי נשכחת, אבל כל עוד תקפידו על ארבעת הטיפים שלנו – בחירת נתחים חכמה, שימוש מינימלי בתיבול ורטבים, הכנה מתאימה במכשיר המתאים והקפדה על תוספות מתאימות למנה הבשרית, אין ספק שהאירוח יהיה טעים, עסיסי ו… מלא בשר.