עבור אנשים רבים, בישול הוא לא תחביב הוא הרבה מעבר לכך. משקיעים בכך זמן רב ומבשלים מאכלים שונים ומגוונים. יש ביניהם לא מעט הבוחרים בשלב מסוים להפוך את זה לעסק ולשווק מוצרי מזון תוצרת בית. על מנת שיוכלו למכור לכולם, הם יעדיפו למכור אוכל כשר שכל אחד יוכל לאכול. לשם כך חשוב שידעו איך אפשר לקבל תעודת כשרות מתאימה.
תעודת כשרות – למה וכיצד זה יכול לעזור לעסק
סקרים שונים שנערכו בשנים האחרונות מלמדים שקרוב ל-70% מהישראלים שומרים כשרות ברמה מסוימת. בין אם הם מחשיבים את עצמם אנשים מאמינים ובין אם לאו. חלקם הגדול, לא רק שיקפיד לאכול כשר, ימנע לאכול במקומות שמוכר אוכל לא כשר.
לכן, בתי עסק רבים, בפרט אנשים המבקשים לשווק מוצרי מזון תוצרת בית יעדיפו להוציא תעודת כשרות. כך הם יוכלו לשווק את המוצרים שלהם לקהל לקוחות גדול ולא לפספס אותו. אם הם יבחרו שלא להוציא תעודה כזו, הם ייאלצו לפנות לשוק הרבה יותר קטן.
על פניו, אפשר למכור אוכל כשר גם בלי תעודת כשרות מתאימה. אך מרבית הישראלים מרגישים הרבה יותר בטוח מבחינת כשרות, לרכוש במקום שיש לו תעודה ולא בהכרח במקום שמקפיד על כשרות אך איננו מחזיק בתעודה המוכיחה זאת.
כיצד מוצאים תעודת כשרות בצורה נכונה?
בשביל להוציא תעודת כשרות לעסק ביתי המייצר מוצרי מזון, כולל 9 שלבים:
- שלב ראשון, פתיחת תיק ומילוי טפסים המלמדים על סוג ואופי העסק.
- שלב שני, מפקח יגיע אל המקום בשביל לבדוק את התנאים ולספק הנחיות לביצוע.
- שלב שלישי, מנהל מחלקת הכשרות יגיע לבחון את נתוני העסק ולוודא שההנחיות של המפקח בוצעו.
- שלב רביעי, תהליך דיגיטלי של אפיון נתוני העסק ואישורם.
- שלב חמישי, מוודאים שכל ההתאמות והדרישות בוצעו.
- שלב שישי, יש לשלם אגרת כשרות ולחתום על התעודה.
- שלב שביעי, נקבע היקף העבודה של המשגיח ועלויות השכר שלו.
- שלב שמיני, נקבע איזה משגיח ישובץ לעסק והוא יתחיל בעבודתו.
- שלב תשיעי, תעודת כשרות מונפקת באופן סופי ומוגשת לבית העסק.
חשוב להדגיש שלוש נקודות בהקשר לתהליך זה:
1.תעודת הכשרות שתסופק לבית העסק תיקבע בהתאם לסוג המזון שמיוצר ומסופק בו. קרי, חלבי או בשרי.
2.שכר המשגיח ישולם על ידי בעל העסק כמובן.
3.במידה ויש צורך בעבודת כשרות לפסח, אזי שהתהליך יתבצע על פי הנחיות שונות ובנפרד. גם הנפקת תעודת כשרות מתאימה תסופק בתהליך נפרד.
לסיכום, הנפקת תעודת כשרות לעסק המייצר מוצרי מזון בית, לשיווק ישיר ללקוחות או לבתי עסק, היא שלב חשוב וחיוני להתפתחות העסק והצלחתו. ההבדל בין עסק שיש לו תעודה לבין עסק שבוחר שלא לקבל תעודת כשרות, יכול להיות משמעותי מאוד מבחינה כלכלית ולהשפיע על עתידו של בית העסק.