כרובית מטוגנת בטחינה זה בהחלט אחת המנות הטעימות והמצליחות ביותר במסעדות. זוהי מנה קלאסית המגיעה מהמטבח הערבי, הכוללת שני מרכיבים מרכזיים היוצרים מנה מופלאה. מנה זו מתאימה כמנת פתיחה, אך גם כמנה עיקרית ככוכב הארוחה.
למה זו יש גרסה מקבילה בתנור, לכאלה שמקפידים לשמור על בריאותם. בכל זאת, הטיגון של הכרובית הוא חלק בלתי נפרד מהמנה הזו ולא ניתן להתעלם מהטעמים שהשמן מעניק לכרובית. לכן, עדיין מומלץ מאוד לנסות את המנה הזאת בצורה הקלאסית שלה.
מצרכים לכרובית
- כרובית לבנה אחת גדולה
- רבע כוס שמן זית (50 גרם)
- חצי כפית של מלח אטלנטי
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כפית אחת של פפריקה מתוקה או חריפה
חומרים לטחינה
- כוס אחת של טחינה גולמית איכותית
- מיץ לימון מחצי לימון גדול
- פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק
- רבע כפית מלח
- קוס מים קרים
- שום כתוש טרי
- כפית עריסה או פלפל חריף קצוץ
- אופציונלי – כפית חרדל
הוראות הכנת הכרובית
- ראשית, יש לחתוך את הכרובים לפרחים בגודל ביס, שנוח לאכול, ולבשל אותם בתוך סיר עם מי מלח רותחים כ- 7 דקות, או עד שהכרובית מתרככת.
- לאחר סינון המים, הניחו את הכרובית על נייר סופג או מגבת כדי שהנוזלים יצאו ותחכו כ-20 דקות לקירור.
- לאחר מכן, יש לחמם מחבת רחבה עם שמן זית, ולהוסיף את הכרובית. חשוב מאוד לכסות את הכרוביות עם שמן מכל הצדדים, אחרת הטיגון ישאיר את פרחי הכרובית שמנוניים ולא פריכים. יש לטגן את הכרובית עד שהם זהובים, בדרך כלל אם השמן חם כמו שצריך, זה יימשך כ3 עד 5 דקות.
- בשלב הבא, יש להוציא את הכרובית בעזרת כף מחוררת ישר אל תוך צלחת או תבנית מרופדת בנייר סופג למספר דקות.
- העבירו את הכרובית לקערה גדולה ותפזרו עליה מלח אטלנטי, פפריקה, ופלפל שחור. ערבבו ונסו שכל חלקי הכרובית יתמלאו בתבלינים.
הוראות הכנה טחינה
- בקערה, שופכים כוס טחינה גולמית ומוסיפים לתוכה מים קרים בהדרגה (ניתן להשתמש במערבל אך בהחלט לא חובה). מוסיפים מיץ טרי מחצי לימון, רבע כפית מלח, מערבבים ומוסיפים גם את הפטרוזיליה.
- ברגע שמגיעים למרקם סמיך אך לא סמיך מדי, ניתן להוסיף שום כתוש משן שום אחת, ומערבבים שוב.
- להרפתקניים שבנינו, בשלב זה ניתן להוסיף כפית חרדל חלק. (הכרובית והחרדל הם מאותה משפחה, כך שהחרדל מושלם למנה הזאת!)
את הרכבת המנה ניתן לעשות במספר דרכים. דרך מומלצת אחת היא בצורת כרובית מטוגנת על מצע של טחינה. יש לקחת צלחת הגשה ולפזר בתוכה כמות נכבדת של טחינה. לאחר מכן לסדר את פרחי הכרובית על הטחינה, ומעליהן לזלף את כל שאר הטחינה. כקישוט ותוספת צבע, ניתן לפזר מעל שקדים קלויים, עלי פטרוזיליה ונגיעות פלפלים חריפים.
בתאבון!