אדממה – מתכון

אחד המאכלים המפורסמים ביותר בימינו הם פולי הסויה, או בשמם המקורי – אדממה. האדממה מוגש בדרך כלל כאחת ממנות הפתיחה בארוחות אסיאתיות, ויפניות בפרט. אך בשנים האחרונות הוא הפך לאחד החטיפים המוכרים ביותר במדינות המערב, כך שניתן למצוא את האדממה גם במסעדות, ברים, אירועים או מפגשים חברתיים שונים.

הרבה אנשים החליטו להחליף את הפיצוחים המלוחים עתירי השומן באדממה, הידועה כבעלת ערכים תזונתיים טובים וערך קלורי נמוך.

 

מאיפה מגיע האדממה?

במקור, אדממה מגיע ממדינות אסיאתיות ביניהם יפן, קוריאה או סין. בהונג קונג וביפן למשל, משמעות השם אדממה הוא "שעועית על ענף", משום שהם היו נמכרים כאשר הפולים עדיין היו מחוברים לגבעול. בסין לעומת זאת, מכנים את האדממה "מאודו" שפירושו "שעועית שעירה". כיום פולי הסויה נמכרים בתרמיל המקורי, בתוך שקיות באזור הקפואים בכל רשתות השיווק במחירים זולים ונוחים לכל כיס.

 

הערכים התזונתיים

כמעט בכל דיאטה או תפריט לחיטוב וירידה במשקל ניתן למצוא את האדממה כמנת ביניים, וזאת בגלל הערכים התזונתיים ויתרונותיה הבריאותיים, מעבר לערך הקלורי הנמוך מאוד (כוס אדממה מכילה בערך 190 קלוריות). ניתן למצוא באדממה כמות גבוהה של חלבון וסיבים תזונתיים, שמסייעים בבניית השרירים ולפעילות מערכת העיכול.

בנוסף, יש רמות גבוהות של ויטמינים ומינרליים כמו ברזל וסידן ששומרים על מצבם של העצמות והשיניים, ומסייעים להתפתחות בריאה של הגוף. באדממה כמעט ואין אחוזי שומן, אבל היא מכילה נוגדי חמצון אשר מעכבים התפתחות של תאים סרטניים – אומרים כי אם אוכלים לפחות עשרה מיליגרם של אדממה ביום, נוכל לצמצם את ההסתברות לחלות בסרטון השד בערך ב25 אחוזים! מעבר לכך, האדממה מכילה כמות גדולה של חומצה פולית, אשר ידועה כמונעת הורמונים שגורמים לדיכאון, ומסייעת בהסדרת שינה ותאבון.

שאם הערכים התזונתיים ומחירם הנוח של האדממה לא משכנעים אתכם מספיק כדי להכניס את האדממה לתפריט היומי, המשיכו לקרוא כדי לגלות עד כמה הוא קל להכנה.

 

רכיבים

  • שקית פולי סויה קפואים
  • מלח גס (מומלץ מלח הימלאיה ורוד)
  • לימון
  • אופציונלי: פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. בשלב הראשון יש להרתיח כמות גדולה של מים בסיר גדול ולהוסיף לתוכו מלח גס.
  2. לאחר שהמים רותחים ומבעבעים, יש להכניס את תכולת חבילת האדממה לתוך המים ולחכות עד שהמים מתחילים לבעבע שוב.
  3. לאחר שהאדממה מתחילה לצוף על פני המים, יש לסנן, לפזר מלח גס, פלפל שחור (לא חובה), ולהוסיף פלח לימון טרי.

 

לגרסה מעט מושחתת ובעלת ערך קלורי גבוה יותר – ניתן לתבל את האדממה בשום ופרמז'ן. לאחר בישול האדממה וריכוכו למצב שהוא מוכן לאכילה, ניתן לטגן מעט שום עם שמן זית ולשפוך על פולי הסויה, ולדרת מעט גבינת פרמז'ן מעל. בהגשת האדממה, רצוי לצרף קערה נוספת ריקה, בשביל התרמילים של האדממה שלא נאכלים. בתאבון!

אולי תאהבו גם את:

כרובית מטוגנת בטחינה
כרובית מטוגנת בטחינה – מתכון

כרובית מטוגנת בטחינה זה בהחלט אחת המנות הטעימות והמצליחות ביותר במסעדות. זוהי מנה קלאסית המגיעה מהמטבח הערבי, הכוללת שני מרכיבים מרכזיים היוצרים מנה מופלאה. מנה

קרא עוד »