פסטה בולונז – מתכון

אין ספק שהמטבח האיטלקי, הכולל מגוון מאכלים ומשקאות מיוחדים משתלט על מדינות רבות בעולם. אוכל איטלקי הינו אחד המטבחים המוכרים והטעימים ביותר במערב, ואנו לא יודעים כיצד העולם היה נראה לולא הפיצה, הלזניה, הפסטה ומנות רבות אחרות. כאשר מסתכלים על פסטה באופן ספציפי, לא ניתן להתעלם מהחשיבות הרבה של הרוטב המלווה אותה. לכן, לפניכם תוכלו למצוא מתכון לאחד הרטבים המוצלחים והמפורסמים ביותר – הבולונז.

 

רוטב בולונז

מקור רוטב בולונז מגיע מהעיר האיטלקית בולוניה. כמו מנת פסטה בולונז, הבולונזיים אחראיים על מנות מצליחות אחרות, ביניהם רביולי או טורטליני לדוגמא. הרעיון לרוטב בולונז הגיע בתור נוסח שונה של ראגו (רוטב לפסטה על בסיס בשר טחון ועגבניות) אשר הגיע מצרפת.

המתכון המקורי של פסטה בולונז כולל בשר בקר, בשר חזיר, גזר, בצל, סלרי, ציר בקר, יין לבן, שמנת, ורסק עגבניות. אך כמו מאכלים רבים שעוברים בין מדינה למדינה, המנה קיבלה אינטרפרטציות שונות ממקומות שונים, כאשר המרכיבים היחידים שנשארו זהים זה פסטה עם הבשר הטחון על בסיס רוטב עגבניות.

 

מצרכים

  • חבילת פסטה (מומלץ להשתמש בפאפרדלה – פסטה ארוכה רחבה, משום שהיא מתאימה לרוטב כבד כמו הבולונז)
  • 14 עגבניות טריות
  • פלפל אדום אחד
  • קילו בשר בקר טחון
  • בין 4 ל5 גזרים בינוניים קצוצים
  • בין 3 ל4 בצלים לבנים קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצים
  • 2 כפות של רסק עגבניות מרוכז
  • חופן עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות דקות
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • אופציונלי: תבלין פפריקה מתוקה או חריפה ופתיתי צ'ילי

 

אופן ההכנה

  1. ראשית, יש להעמיד סיר במים עם מלח ולחכות עד לרתיחה. כשהמים רותחים, יש להכניס את הפסטה פאפרדלה. לתת לפסטה להתבשל כ7 עד 10 דקות, ולאחר שהיא מוכנה ומסננים אותה, כדאי לשטוף אותה במים קרים כדי שחתיכות הפסטה לא יידבקו אחד לשנייה.
  2. במקביל, במחבת רחבה מתחילים בטיגון הבצל והשום עם שמן זית. לאחר שהבצל מתרכך, מוסיפים את הגזר ומחכים שגם הוא מתרכך.
  3. בשלב זה, יש להוסיף את הבשר הטחון. מערבבים את הבשר מדי פעם בעזרם מזלג, על מנת שלא ייווצרו חתיכות גדולות של בשר.
  4. במקביל לבשר שמתבשל, יש לטחון במיקסר או במעבד מזון את העגבניות ואת הפלפל האדום, ולהוסיף לסיר יחד עם רסק העגבניות המרוכזות.
  5. לערבב היטב הכל יחד, לחכות לרתיחה ולבעבוע, ולהנמיך לאש נמוכה. כעת יש לכסות עם מכסה לרבע שעה עד עשרים דקות לבישול.
  6. כעת, יש להוסיף את התבלינים: מלח גס, ופלפל גרוס. ניתן גם להוסיף נגיעות של פפריקה מתוקה או חריפה, יחד עם פתיתי צ'ילי חריף לטעמים עזים יותר.
  7. בשלב הסופי, רגע לפני שמגישים, יש להוסיף את הבזיליקום ולערבב היטב כדי שכל הרוטב יקבל את טעמו.

 

בתאבון!

אולי תאהבו גם את:

פסטה רוטב עגבניות
פסטה רוטב עגבניות – מתכון

פסטה ברוטב העגבניות הוא אחד המנות הקלאסיות והמצליחות ביותר. ניתן למצוא מנה זו במסעדות ובבתי קפה רגילים, וגם במסעדות איטלקיות מקצועיות, אך במידה הרבה ביותר

קרא עוד »
פסטה
פסטה שמנת פטריות

מנת פסטה עם שמנת פטריות יוצר שילוב של טעמים איטלקיים הכוללים שמנת ופטריות. מנה זו היא בין המצליחות ביותר בכל מסעדה איטלקית באיטליה, אך היא

קרא עוד »