3 מתכונים להכנת שוקולד בסדנא ביתית

השוקולד נחשב מאז ומעולם למאכל ייחודי. תרבויות עתיקות היו נוהגות להשתמש בו כמשקה למלכים, אבל היום הוא נמצא כמעט בכל בית. חובבי השוקולד המושבעים, יעידו שהם תרים לא פעם אחר מתכונים שיאפשרו להם להכין שוקולד בכל התצורות. מדריך זה עולה לרשת כדי לסייע בנושא זה. שכן, בשורות הבאות יוצגו 3 המתכונים שיתאימו לכל חובב שוקולד באשר הוא.

 

הקדמה – הכנת השוקולד

אם אתם רוצים להכין מתכוני שוקולד בבית, עליכם להכין תחילה את המתכון הבסיסי להכנת שוקולד מריר איכותי. נתחיל בהכנת החומרים הבאים:

  • חמאת קקאו
  • עיסת קקראו
  • ממתיק (מומלץ להשתמש בסירופ אגבה שמכיל ערך גליקמי נמוך)

תמיסו את חמאת הקקאו במחבת קטנה למשך 3 דקות בלבד. לאחר מכן, תסננו את החמאה ותעבירו אותה לכלי שנמצא בתוך סיר עם מים. תתנו לחמאה להתקרר ותבדקו מתי היא מגיעה למצב שבו היא חמה אך לא רותחת (אם יש לכם מדחום, מדובר במצב שבו החמאה מגיעה ל – 40 מעלות).

לאחר מכן, תוסיפו את עיסת הקקאו ותערבבו בעדינות, עד שייוצר מרקם ללא גושים. בשלב זה תוכלו להוסיף את הממתיק ולטמפר את השוקולד שייצא נוזלי ומתוק במיוחד.

הכנת השוקולד

מתכון מספר 1 – שוקולדים בצורות

אם אתם רוצים לקבל שוקולדים קטנים ומושלמים, כמו אלה שנמכרים באתר של דה קרינה, תצטרכו להעביר אותם לתבנית ייעודית ולקרר אותם במשך 3 שעות. עבור המתכון הנוכחי, נמליץ לבחור באחת מהתבניות הבאות:

 

  • תבנית משבצות מלבנית
  • תבנית "טיפות"
  • תבנית עיגולים

 

מתכון מספר 2  – שוקולד דובדבן

כשמדובר בשוקולד, נהוג לעשות הפרדה בין שני סוגים של אנשים שקיימים בעולם. הראשונים הם אלה שאוהבים לאכול שוקולד עם דובדבן ואחרים שמעדיפים את השוקולד הפשוט, נטול הפירות. מתכון זה מתאים לאניני הטעם שרוצים לשלב בשוקולד שלהם פרי וליקר מתוק שישדרגו כל ביס.

במצב שכזה, נמליץ לטבול דובדבן מיובש בליקר דובדבנים למשך חצי שעה. לאחר מכן, ניתן להעביר את השוקולד המומס לתבנית ולהכניס לתוכו את הדובדבן. קירור התבנית במשך 3 שעות יאפשר לכם ליהנות משוקולד איכותי עם ניחוח משכר.

 

מתכון מספר 3 – שוקולד בננה

האפשרות השלישית שתוצג בפניכם תשדרג את המרקם של השוקולד שהכנתם ותהפוך אותו לסמיך וטעים הרבה יותר. שכן, נמליץ להוסיף בננה שנטחנה בבלנדר לתוך תערובת השוקולד ולהעביר את הכול לתוך תבנית מעוצבת. נדגיש שעליכם להמתין בסבלנות עד שהשוקולד יהיה מוכן, מדובר בפעולה לא פשוטה, אך התוצאה תשתלם.

 

לסיום

אלו היו 3 המתכונים להכנת שוקולד שיהפכו את הסדנא הביתית שלכם למושלמת. בשלב זה נותר לכם רק להשיג את המצרכים הדרושים שהוצגו לעיל ולצאת לדרך, כדי שתוכלו להכין את מתכון השוקולד המתאים ביותר. נאחל בהזדמנות זו שתהיה לכם סדנא מתוקה במיוחד.

שוקולד

אולי תאהבו גם את:

מה הופך פיצה לכל כך טעימה
מה הופך פיצה לכל כך טעימה?

פיצה היא ללא ספק אחת המנות האהובות והנצרכות ביותר בעולם. הטעם והרבגוניות שלה הפכו אותה למרכיב עיקרי בתרבויות רבות. מהקרום המענג שלה ועד לתוספות המיוחדות,

קרא עוד »
אורגני פירושו
כל מה שצריך לדעת על תקן אורגני!

בעולם המודע לבריאות של היום, הביקוש לתוצרת אורגנית ממשיך לגדול. צרכנים מודאגים יותר ויותר מהאיכות והבטיחות של המזון שהם צורכים, מה שמוביל להתעניינות מוגברת בפרקטיקות

קרא עוד »
מרק שבת
איך מכינים חמין לשבת?

החמין הוא אחד המאכלים היהודים הכי מפורסמים שיש. זהו מאכל שמכינים בעיקר בשבתות החורף, והוא בעצם סוג של תבשיל בשר עם קטניות וגריסים בבישול איטי

קרא עוד »