ירקות בתנור היא מנה מושלמת לאירוח, הן בגלל הקלות שבהכנתה, הן בגלל הצבעים השונים של הירקות, והן בגלל שזה פתרון מושלם לארוחה רגע לפני שהירקות נזרקים כי אינם טריים לאכילה. מנה זו מתאימה גם לאנשים שאוהבים סוגים ספציפיים של ירקות, ולכן ניתן למצוא אותם בארוחות משפחתיות גדולות, אירועים, וגם בתור ארוחה מהירה באמצע היום.
מה מקור המנה?
ירקות בתנור, או בשמם המקצועי – אנטיפסטי מצויה בדרך כלל בארוחות בתור מנה ראשונה בסעודה איטלקית מסורתית. במקור, האנטיפסטי כלל בשרים משומרים, בשרים כבושים, פלפלים חריפים, אנשובי, זיתים, לבבות ארטישוק, גבינות איכותיות כמו מוצרלה, וירקות נוספים בשמן או חומץ.
ביום, תבניות האנטיפסטי משתנות בין מטבחים מקומיים שונים. למרות שהאנטיפסטי מוגש באיטליה במתאבן, כיום רבים מהעולם, והישראלים במיוחד רואים במנה זו כמנה עיקרית. הרבה אנשים רואים את מנת ירקות בתנור בתור ה"מנה לעצלנים" מכיוון שכל מה שנדרש לעשות זה לחתוך כמה ירקות, לתבל אותם מעט ולהכניס לתנור.
מנת ירקות בתנור
מנת האנטיפסטי זה בעצם מגוון רחב מאוד של ירקות קלויים בתנור. הירקות המומלצים ביותר הם ירקות קשים כמו בטטה, תפוח אדמה, דלורית, קישוא, בצל, גזר וירקות שורש אחרים. ניתן גם לשים להוסיף קישואים, עגבניות, שיני שום, פטריות, ועוד הרבה. את הירקות בתנור ניתן לתבל בבת אחת בתבלון אחיד של, אך יש רבים שאוהבים לתבל כל ירק בנפרד, ובצורה שונה. במתכון לפנינו תוכלו למצוא מספר סוגי ירקות, יחד עם תיבול המתאים ביותר לכל אחד מהם. אם ברצונכם לתבל באופן אחיד, ניתן לזלף על כל הירקות שמן זמן, ולהוסיף מלח, ופלפל לפי הטעם.
מצרכים
- 3 או 4 בטטות בינוניות
- מלח ופלפל
- סוכר
- שמן זית
- ענפי טימין
- 3 או 4 קישואים קטנים ופלפלים בצבעים שונים
- שמן זית
- מלח ופלפל
- מלח גס
- כרובית לבנה ושעויות ירוקה
- מלח ופלפל
- שמן זית
- מיץ לימון
- 3 או 4 בצלים גדולים
- מלח ופלפל
- שמן זית
- חצי כוס יין לבן
- עלי טימין
- סלק עם קליפה
- 2 כפות חומץ טבעי (לסלק)
- מלח ופלפל
- שמן זית
- 2 או 3 שיני שום פרוסות
- חציל
- מלח פלפל
- שמן זית
- כף חומץ בלסמי
הוראות הכנה
לאחר שמקלפים וחותכים את הירקות בפרוסות יחסית עבות, יש לתבל כל ירק בתבלון המתאים, ולאחר מכן לסדר אותם על תבנית מעל נייר אפיה ולהכניס לתנור מחומם מראש ל180 מעלות. מכיוון שירקות מסוימים קשים יותר מאחרים, נדרש זמן צלייה שונה. לכן, מומלץ להוציא קודם כל את הקישואים לאחר 10 דקות, לאחר מכן את הבטטה, שעויות, סלק וחציל אחרי רבע שעה, ולבסוף את הקישואים, בצלים, ופלפלים לאחר 20 דקות.
בתאבון!