למזלנו, בישראל יש לנו מגוון עצום של פירות איכותיים, טריים, ומתוקים וכמעט כל אחד יכול ליצור לעצמו סלט פירות מהפירות האהובים עליו. בין אם אתם מארחים, מתארחים, או מחפשים משהו חדש לעשות עם הפירות בבית, סלט פירות זה בהחלט אופציה מעולה. כאן תוכלו מתכון לסלט פירות שהוא גם טעים, צבעוני, מיוחד בטעמיו ומתאים לחורף.
מהו סלט פירות?
סלט פירות או "קוקטייל פירות" כשמה כן היא, מנה המורכבת ממספר פירות טריים אשר מוגשים בדרך כלל עם סירופ או עם הנוזלים שמפרישים הפירות. בדרך כלל מנה זו מוגשת כקינוח, אך לפעמים היא גם מוגשת כמנת פתיחה ליד הארוחה העיקרית.
גרסאות סלט הפירות
קיימים מספר מתכונים לסלט פירות אשר כוללים פירות שונים, יחד עם נוזלי הפירות או סירופ נוזלי אחר. האחד, סלט "וואלדורף" שמבוסס על פירות בתוך רוטב שלו שמרכיבו העיקרי הוא מיונז. במתכון אחר כמו "אמברוזיה" נוטים להשתמש בשמנת חמוצה, לבן או לעיתים אפילו חרדל כאחד המרכיבים העיקריים להכנת הסלט. גרסה אחרת זה ה"ברוז'אק", במקור ממלזיה ששם משתמשים ברוטב בוטנים חריף ובממרח העשוי מפירות ים. דוגמא נוספת ניתן למצוא בסלט שמקורו במקסיקו, שבו הפירות ספוגים בחלב מרוכז ותערובת של שמנת חמוצה
סלט פירות מודרני
כיום, המרכיבים העיקריים של סלט פירות הם בעיקר סוגים שונים של פירות טריים כמו תותים, אננס, מלון, אבטיח, קיווי, פסיפלורה, ענבים, מנגו, ועוד רבים. לעיתים משתמשים גם באגוזים שונים, מיצים טריים מפירות, יוגורטים ולעיתים רחוקות גם ירקות ספציפיים.
מרכיבים
- 3 יחידות תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות
- 3 יחידות אגסים חתוכים לקוביות קטנות
- 4 בננות פרוסות (לא עבה מאוד, אך לא דק מדי)
- אננס אחד טרי חתוך לקוביות (ניתן להשתמש גם באננס בקופסת שימורים)
- אפרסמון אחד חתוך לקוביות קטנות
- 3 יחידות קיווי מקולפים וחתוכים לקוביות
- בין 5 ל10 יחידות תמרים חתוכים לרבעים
- בין 5 ל6 יחידות תפוזים מקולפים לפלחים
- 2 יחידות קלמנטינות מקולפות לפלחים
- 2 תאנים חתוכות
- משמישים מיובשים (כ10 יחידות)
- 4 תאנים מיובשות
- חצי כוס צימוקים
- חצי כוס פקאנים מסוכרים
- 2 כוסות מיץ תפוזים טריים (לשדרוג ניתן להוסיף כמה כפות של ליקר או וודקה)
- בין 3 ל4 כפות סוכר חום או לבן
- אבקת קינמון
הוראות הכנה
- ראשית לפני שמתחילים, חתכו את כל הפירות לגודל הרצוי והמתאים לסלט, והעבירו לקערה גדולה.
- שנית, יש לערבב את מיץ התפוזים, סוכר ואבקת קינמון יחד ולאחר מכן לשפוך על הפירות החתוכים.
- לפני שמניחים את הסלט בצד לשעה, רצוי לטעום כדי לוודא שלא חסר טעמים. הוסיפו עוד מיץ תפוזים, סוכר או קינמון לפי הטעם.
- בשלב ההגשה, הוסיפו כמה פקאנים מסוכרים (שימו לב לא להוסיף בשלבים הקודמים מכיוון שהם יתרככו).
מומלץ להגיש לצד הסלט מעט קצפת! בתאבון!