סלט קיסר, או בשמו הלועזי "סלט סיזר" הוא אחד הסלטים המפורסמים בעולם, והפך לקלאסיקה ממזמן. למרות שהוא מוגש בדרך כלל במסעדות יוקרה כאשר מכינים אותו לעיני הסועדים, זהו אחד הסלטים הקלים להכנה, כך שאין אחד שלא נהנה לאכול או להכין אותו. הרבה פעמים משדרגים את המנה במרכיבים נוספים כמו דגים נאים או מבושלים, עוף, קייל או מצרכים אחרים.
מקור סלט הקיסר
למעשה, ישנם סיפורים רבים אודות המצאת הסלט. הסיפור המוכר יותר הוא שהמצאת הסלט הייתה טעות מוחלטת של שף בשם סיזר קרדיני שניהל מסעדה במקסיקו בשנות ה – 20. באחד הערבים, נכנסו למסעדה קבוצה של לקוחות רעבים ומכיוון שזה היה ערב עמוס במיוחד, סיזר אילתר מנה עם המצרכים שנשארו לו: חסה, וקרוטונים. בסופו של דבר המנה צלחה מאוד וכתוצאה מההצלחה הרבה סיזר החל לשווק את הרוטב המקורי ברשתות שיווק הגדולות.
הכנת הסלט
יש שלושה שלבים עיקריים שדרושים על מנת להכין את הסלט. ראשית, מומלץ להכין את הקרוטונים, לאחר מכן את הרוטב, ולבסוף להרכיב את המנה כולה.
מצרכים לסלט
- לבבות חסה
- גבינת פרמז'ן מגורדת
- ביצה קשה, מקולפת וחתוכה ל – 6
מצרכים לקרוטונים
- בין 3 ל4 פרוסות עבות של לחם (רצוי חלה)
- מלח
- 2 – 3 כפות שמן זית
מצרכים לרוטב
- חלמון מביצה אחת
- שן שום כתוש
- כף חרדל גרגרים
- שתי כפות מיץ לימון סחוט (מלימון טרי)
- כפית חומץ יין לבן
- כף רוטב סויה
- כף רוטב וורצ'סטרשייר (ניתן לוותר ולהחליף בעוד כף רוטב סויה)
- חצי כפית רוטב טבסקו
- גבינת פרמז'ן מגורדת
- מלח ופלפל שחור
- כוס שמן צמחי (סויה או חמניות)
- מעט מים לדילול הרוטב
הכנת הקרוטונים
קודם, יש לחתוך את הלחם לקוביות בגודל אחיד, לשמן אותם בשמן זית ולתבל במעט מלח. לאחר שכל חתיכות הלחם מתובלות היטב יש להכניס לתנור שחומם מראש ל160 מעלות בערך ל20 דקות, או עד שהקרוטונים מזהיבים והופכים לפריכים. חשוב לזכור שלאחר כ10 דקות בתוך התנור, צריך לערבב את הקרוטונים כדי שיאפו וישחימו בצורה שווה. חשוב להכין את הקרוטונים מראש, כדי שיתקררו לפני ההגשה בסלט.
הכנת הרוטב
להכנת הרוטב, הכניסו את כל המצרכים של הרוטב חוץ מהשמן, מלח ומים לתוך מעבד מזון. טוחנים הכל היטב ומוסיפים את השמן בהדרגה ובאיטיות עד שהרוטב במקרם אחיד. במידה והרוטב נראה לכם סמיך מדי, הוסיפו מעט מיד כדי לדלל אותו. טעמו את הרוטב והוסיפו תיבול נוסף לפי הטעם אם חסר.
הרכבת הסלט
בשלב הרכבת הסלט, הפרידו את עלי החסה, וחתכו אותם בצורה גסה, אך בגודל שכיף לאכול. להניח בקערה יחד עם חלק מהקרוטונים, ולהוסיף בין שלוש לארבע כפות מהרוטב. תערבבו אותו בעדינות ותעבירו לקערת ההגשה. לבסוף, מוסיפים את הביצה הקשה ואת הקרוטונים שנותרו, ומקשטים עם גבינת פרמז'ן.
בתאבון!