פסטה רוטב עגבניות – מתכון

פסטה ברוטב העגבניות הוא אחד המנות הקלאסיות והמצליחות ביותר. ניתן למצוא מנה זו במסעדות ובבתי קפה רגילים, וגם במסעדות איטלקיות מקצועיות, אך במידה הרבה ביותר – זוהי מנה של בית מכיוון שבטעמים היא מתאימה לחך של הילדים. ילדים אוהבים רוטב העגבניות במיוחד כי שהוא מעט מתקתק ומכיל מעט מאוד מצרכים. אך מנה זו יכולה בהחלט להתאים לכולם, מכיוון שניתן לשדרג אותה בשניות ובמעט מאמץ ולהפוך אותה ליותר מתובלות או פיקנטית יותר.

 

מקור המנה

הדעה הרווחת היא שכל מנה הכוללת בתוכה פסטה הגיעה במקור מהמטבח האיטלקי, אך הרבה יופתעו לגלות שלמעשה השימוש ברוטב העגבניות לראשונה היה דומיננטי במבטח המקסיקני והספרדי, ורק לאחר שנים רבות נכנס גם למטבח האיטלקי.

 

רוטב עגבניות במטבחים שונים

לאחר כניסת רוטב העגבניות למטבח האיטלקי, מטבחים רבים אחרים אימצו אותו גם הם וכיום ניתן למצוא את הרוטב האדום כמעט בכל מטבח. למשל, במבטח הצרפתי, רוטב העגבניות הוא אחד מחמשת הרטבים המרכזיים. שם, הוא מכיל בדרך כלל חזיר או בשר אחר, בצל, טימין, עגבניות או רסק עגבניות, ותבלינים. במטבח האמריקאי הרוטב קיבל תרגום דומה למבטח האיטלקי והפך לרוטב "מרינרה" אשר כולל רוטב עגבניות, בזיליקום ואורגנו עם פסטה.

כיום בעולם, משתמשים ברוטב העגבניות למנות פסטות שונות ונבחרות, ללזניה, לספגטי בולונז, וכן לפיצה.

 

מצרכים

  • חבילת פסטה (לרוטב עגבניות מומלץ להשתמש בפנה, אך ניתן להשתמש בכל סוגי הפסטה)
  • 5 או 6 עגבניות בשלות, ומרוסקות (ניתן להחליף בשתי קופסאות של עגבניות מרוסקות משומרות)
  • בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 3 או 4 שיני שום כתושים או פרוסים דק (תלוי מה אתם מעדיפים)
  • 3 וחצי כפות שמן זית
  • כפית שטוחה של סוכר
  • חצי כפית מלח
  • אופציונלי:עלי בזיליקום, גבינת פרמז'ן, פפריקה מתוקה, ופלפל חריף

 

הוראות הכנה

  1. ראשית, להכנת הפסטה, יש להכניס אותה לסיר עם מי מלח רותחים עד שהיא מוכנה.
  2. טרם הכנת המנה, יש לקצוץ את השום, לרסק את העגבניות ולקצוץ את הבצל לקוביות.
  3. בשלב זה, יש לשמן במחבת רחבה את השמן זית ולכסות עם מכסה. לאחר שהשמן חם, מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים.
  4. כעת יש להוסיף את השום, לטגן תוך כדי ערבוב כשלוש דקות, על מנת שהשום לא יישרף.
  5. כעת הוסיפו את העגבניות, מלח, סוכר, פפריקה ופלפל חריף אם אתם אוהבים. מערבבים היטב, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת, ונותנים לרוטב להתבשל כעשר דקות, כאשר פותחים ומערבבים מדי פעם.
  6. בשלב זה, תטעמו את הרוטב, והוסיפו תבלינים אם צריך לפי הטעם. לאחר מכן הוסיפו את הפסטה המבושלת לתוך הרוטב, תערבבו יחד כדי שכל הפסטה תקבל את מלוא הטעם של הרוטב. בשלב הגשת המנות, ניתן לפזר מעט פרמז'ן מגורדת ומעט עלי בזיליקום לטעם.

 

בתאבון!

אולי תאהבו גם את:

פסטה
פסטה שמנת פטריות

מנת פסטה עם שמנת פטריות יוצר שילוב של טעמים איטלקיים הכוללים שמנת ופטריות. מנה זו היא בין המצליחות ביותר בכל מסעדה איטלקית באיטליה, אך היא

קרא עוד »
פסטה בולונז
פסטה בולונז – מתכון

אין ספק שהמטבח האיטלקי, הכולל מגוון מאכלים ומשקאות מיוחדים משתלט על מדינות רבות בעולם. אוכל איטלקי הינו אחד המטבחים המוכרים והטעימים ביותר במערב, ואנו לא

קרא עוד »