8 מתכונים לקינוחים בריאים וטעימים!

מי אמר שקינוחים לא יכולים להיות בריאים וטעימים בו זמנית? עם המרכיבים הנכונים ומעט יצירתיות, תוכלו להתפנק עם פינוקים מתוקים מבלי לפגוע ביעדי הבריאות שלכם. במאמר זה נשתף 8 מתכונים לקינוחים בריאים ומעוררי תיאבון שבטוח ישביעו את השן המתוקה שלכם. אז, התכוננו להקים כמה תענוגות ללא רגשות אשם!

 

מבוא לממתיקים

לפני שנצלול למתכונים, בואו נדבר על ממתיקים. כשמדובר בקינוחים בריאים, חשוב לבחור ממתיקים בחוכמה. בעוד שסוכר מזוקק מסורתי נפוץ, זו לא האפשרות היחידה. קיים מגוון רחב של ממתיקים טבעיים שיכולים להוסיף מתיקות לקינוחים שלך ללא ההשפעות השליליות של צריכת סוכר מופרזת. לחקר מעמיק יותר הנה אתר שמאפשר לרכוש מגוון ממתיקים. כשאתה מחפש ממתיקים, אתה יכול לשקול אפשרויות כמו:

היכרות עם ממתיקים

– דבש

ממתיק טבעי בעל פרופיל טעמים ייחודי, דבש מוסיף מתיקות ועומק לקינוחים. חשוב לציין שדבש הוא עדיין סוג של סוכר ויש להשתמש בו במידה.

 

– סירופ מייפל

עשוי מהמוהל של עצי מייפל, סירופ מייפל הוא ממתיק טבעי פופולרי. יש לו טעם עשיר וניתן להשתמש בו במגוון קינוחים, מעוגות ועד לביבות.

 

– סוכר קוקוס

מופק מהמוהל של עצי קוקוס, סוכר קוקוס הוא ממתיק לא מזוקק. יש לו אינדקס גליקמי נמוך בהשוואה לסוכר רגיל, כלומר הוא לא יגרום לעלייה מהירה ברמות הסוכר בדם.

 

– סטיביה

הסטיביה היא ממתיק צמחי המכיל אפס קלוריות. זה הרבה יותר מתוק מסוכר, אז קצת הולך רחוק. הסטיביה זמינה בצורה נוזלית או אבקה.

 

– תמרים

תמרים הם ממתיק טבעי שיכול להוסיף מתיקות דמוית קרמל לקינוחים. הם גם עשירים בסיבים ומכילים חומרים מזינים חיוניים, מה שהופך אותם לחלופה בריאה יותר לסוכר מזוקק.כעת, לאחר שדנו באפשרויות הממתיקים השונות, נעבור למתכונים:

 

מוס שוקולד אבוקדו

רכיבים

– 2 אבוקדו בשל

– 4 כפות אבקת קקאו לא ממותק

– 2 כפות סירופ מייפל

– 1 כפית תמצית וניל

 

הוראות

  1. במעבד מזון מערבלים את האבוקדו עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מוסיפים אבקת קקאו, סירופ מייפל ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מצננים את המוס במקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה.

 

פודינג צ'יה ברי

רכיבים

– 1 כוס פירות יער מעורבים (תותים, אוכמניות, פטל)

– 1 כוס חלב שקדים (או חלב צמחי המועדף עליך)

– 3 כפות זרעי צ'יה

– 1 כף דבש או סירופ מייפל

 

הוראות

  1. מערבבים את פירות היער וחלב השקדים עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מעבירים את התערובת לקערה ומערבבים פנימה את זרעי הצ'יה והממתיק.
  3. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר ללילה או לפחות 3-4 שעות.
  4. מגישים את פודינג הצ'יה עם פיזור של פירות יער טריים מעל.

 

עוגיות שיבולת שועל בננה

רכיבים

– 2 בננות בשלות, מעוכות

– 1 ½ כוסות שיבולת שועל מגולגלת

– ¼ כוס חמאת שקדים

– 2 כפות דבש או סירופ מייפל

– 1 כפית תמצית וניל

– ¼ כוס שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה)

 

הוראות

  1. מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הבננות המעוכות, שיבולת השועל, חמאת השקדים, הממתיק ותמצית הווניל. מערבבים היטב.
  3. אם רוצים, מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס המריר.
  4. גורפים כפות מהתערובת על תבנית האפייה המוכנה ומשטחים אותן מעט.
  5. אופים במשך 12-15 דקות או עד להזהבה.
  6. מניחים לעוגיות להתקרר לפני ההנאה.

 

פרפה יוגורט יווני

רכיבים

– 1 כוס יוגורט יווני

– 1 כוס פירות יער מעורבים

– ¼ כוס גרנולה

– 1 כף דבש או סירופ מייפל

 

הוראות

  1. שכבו את היוגורט היווני, פירות היער המעורבבים והגרנולה בכוס או קערה.
  2. מטפטפים מעל דבש או סירופ מייפל.
  3. חוזרים על השכבות עד לשימוש בכל החומרים.
  4. פרפה יוגורט יווני (המשך):
  5. מעליו טפטוף אחרון של דבש או סירופ מייפל.
  6. מגישים צונן ונהנים מהטוב הקרמי והפירותי.

 

תפוחים אפויים

רכיבים

– 4 תפוחים בינוניים

– ¼ כוס אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך או שקדים)

– 2 כפות צימוקים או חמוציות מיובשות

– 2 כפות דבש או סירופ מייפל

– 1 כפית קינמון

 

הוראות

  1. מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. ליבנה את התפוחים, משאירים את התחתית שלמה ויוצרים חלל למילוי.
  3. מערבבים בקערה את האגוזים הקצוצים, הצימוקים או החמוציות המיובשות, דבש או סירופ מייפל וקינמון.
  4. ממלאים כל תפוח בתערובת המילוי.
  5. מניחים את התפוחים הממולאים בתבנית האפייה ואופים כ-25-30 דקות או עד שהתפוחים רכים.
  6. מגישים חם כמו שהוא או עם כף יוגורט יווני או פיזור גרנולה.

 

כדורי אנרגיה של חמאת בוטנים

רכיבים

– 1 כוס שיבולת שועל מגולגלת

– ½ כוס חמאת בוטנים טבעית

– ¼ כוס דבש או סירופ מייפל

– ½ כוס קוקוס מגורר

– ¼ כוס שוקולד צ'יפס מריר

– 1 כפית תמצית וניל

כדורי אנרגיה של חמאת בוטנים

הוראות

  1. בקערת ערבוב מערבבים את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר של כ-1 סנטימטר.
  3. מניחים את כדורי האנרגיה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מקררים 30 דקות לפחות להתייצבות והתייצבות.
  5. תיהנו מהביסים עתירי האנרגיה האלה כחטיף או קינוח מהיר ובריא.

 

מנגו נחמד קרם

רכיבים

– 2 בננות בשלות, קלופות וקפואות

– 1 מנגו בשל, קלוף וחתוך לקוביות

– 2 כפות חלב קוקוס או חלב שקדים

– 1 כף דבש או סירופ מייפל (לא חובה)

 

הוראות

  1. שמים את הבננות הקפואות, המנגו והחלב בבלנדר או במעבד מזון.
  2. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, מגרדים את הדפנות לפי הצורך.
  3. טועמים את התערובת ומוסיפים דבש או סירופ מייפל אם רוצים לעוד מתיקות.
  4. מגישים מיד כפינוק קפוא מרענן וטרופי.

 

שייק וניל ברי

רכיבים

– 1 כוס פירות יער מעורבים (תותים, אוכמניות, פטל)

– 1 כוס חלב שקדים לא ממותק או חלב צמחי המועדף עליך

– 1 בננה בשלה

– 1 כפית תמצית וניל

– קוביות קרח (לא חובה)

 

הוראות

  1. מערבבים בבלנדר את פירות היער המעורבים, חלב שקדים, בננה, תמצית וניל וקוביות קרח אם רוצים.
  2. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  3. מוזגים לכוס ומקשטים בכמה פירות יער טריים אם רוצים.
  4. ללגום ולהנות מהשייק המזין והפירותי הזה.

כשאתה מכין את הקינוחים הבריאים והטעימים האלה, הקפד לקנות מגוון ממתיקים כמו דבש, סירופ מייפל וסוכר קוקוס כדי להתנסות בטעמים שונים. זכור, מתינות היא המפתח, אפילו עם ממתיקים בריאים יותר. תיהנו מפינוקים אלה בגודל מנות מתאים כחלק מתזונה מאוזנת. לעוד מידע מקצועי על ממתיקים באתר כללית.

 

סיכום

על ידי בחירה בממתיקים טבעיים ושילוב מרכיבים בריאים, אתה יכול להתפנק בקינוחים נטולי רגשות אשם שלא רק מספקים את התשוקה שלך אלא גם תורמים לבריאות ולרווחה הכללית שלך. אז אל תהססו לנסות את המתכונים האלה ולהיות יצירתיים במטבח. פנקו את עצמכם בקינוחים המענגים האלה תוך כדי שמירה על המסלול עם מטרות הבריאות שלכם.

קינוחים בריאים וטעימים

אולי תאהבו גם את:

כדורי שוקולד
כדורי שוקולד – מתכון

כדורי שוקולד זה אחד מהקינוחים הנפוצים ביותר בקרב ילדים, אך הם בהחלט לא היחידים. כמעט ואין מבוגר שיצליח להתרחק או להתאפק מכמה כדורי שוקולד. זהו

קרא עוד »
סופלה
סופלה – מתכון

בין אם אתם מחפשים "צ'יט מיל" לאחר שבוע שלם של אכילה בריאה, ובין אם אתם סתם רוצים להתפנק על משהו מתוק ולהוכיח את יכולות האפיה

קרא עוד »
קרם ברולה
קרם ברולה – מתכון

הקרם ברולה הוא אחד הקינוחים האהובים בישראל, ובעולם בכללי. המנה מושלמת לאירועים קטנים מכיוון שהיא טעימה, אישית, ומתאימה גם לאנשים הרגישים לגלוטן. למרות ההנחה שניתן

קרא עוד »