סופלה – מתכון

בין אם אתם מחפשים "צ'יט מיל" לאחר שבוע שלם של אכילה בריאה, ובין אם אתם סתם רוצים להתפנק על משהו מתוק ולהוכיח את יכולות האפיה שלכם לאחרים – הסופלה הוא אחד הקינוחים הטעימים והפשוטים להכנה, ללא כל צורך לבזבז כסף או זמן ביציאה מהבית לקונדיטוריה או למסעדה. גם אם אתם לא אוהבים לאפות או לבשל, המתכון לפניכם ללא ספק יגרום לכם, למשפחה, ולאורחים ללקק את האצבעות.

 

מה זה סופלה?

כמו קינוחים מפורסמים רבים, מקור המילה "סופלה" מגיע מהשפה הצרפתית, שמשמעותה "נפח" או "להתפיח". הסופלה היא מעין עוגת שוקולד, המתנפח לגובה בעת אפייתו. קינוח הסופלה תמיד מקבל מחמאות, ראשית בגלל הנראות שלו כאשר "פוצעים" את הסופלה לראשונה והשוקולד הנמס מתפזר, אך גם בגלל הטעם החזק של השוקולד שאף פעם לא מאכזב. הסופלה מוגש כמנה אישית, כשמעליו לרוב מוסיפים כדור גלידה בטעמים נבחרים, רטבים, קרמים, ולעיתים פירות.

 

המתכון לסופלה

לאחר שתקראו את המתכון ותנסו להכין אותו בעצמכם, בטח לא תבינו מדוע לא ניסיתם להכין את הקינוח עד היום, ותופתעו לגלות שהוא אכן המתכון הכי פשוט וטעים שתכינו בחייכם. על מנת לקבל את הטעם העז והאמיתי של שוקולד, מומלץ להשתמש בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים, או לחילופין, אם אתם אוהבים את הסופלה שלכם יותר המתוק, השתמשו בשוקולד מריר עם מעט אחוזי קקאו. לצורך הכנת הסופלה תצטרכו את המצרכים הבאים, בנוסף לתבנית אישית.

 

המצרכים

  • 50 גרם חמאה או מחמאה (לקבלת סופלה פרווה)
  • חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
  • חצי כוס קמח תופח / חצי כוס קמח לבן בתוספת כפית אבקת אפייה
  • 5 עד 4 כפות סופר – תלוי ברמת המתיקות שאתם אוהבים
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 4-5 קוביות שוקולד לבן או חלב למילוי
  • אבקת אפייה לקישוט

 

הוראות הכנה

  1. ראשית, יש להמיס את השוקולד עם החמאה או מחמאה במיקרוגל בתוך קערת זכוכית עד לקבלת מרקם חלק.
  2. במקביל, יש לשים את כל המצרכים היבשים בקערה נפרדת: קמח , סוכר, קורט מלח ולערבב היטב.
  3. לאחר מכן, יש לשפוך את השוקולד והחמאה המומסים אל תוך קערת המצרכים היבשים, להוסיף את שתי הביצים ולערבב היטב עד שמגיעים לתערובת אחידה.
  4. בשלב זה, יש להדליק את התנור על 180 מעלות.
  5. יוצקים את התערובת עד לקו החצי של התבנית (במידה והתבנית רב פעמית לא לשכוח לשמן אותה) ולהטביע קוביית שוקולד (לבן או חלב) לכל תבנית בנפרד.
  6. מכניסים לתנור ל10-12 דקות, על למצב שבו הצדדים אפויים, ובפנים יש מעט נוזלים.

 

מיד כשמוציאים את הסופלה מהתנור הוסיפו קצפת, תותים, דובדבנים, או כל תוספת אחרת. מומלץ מאוד לא לוותר על כדור גלידה, הוא ממזג בין החום לקור והופך את סופלה לטעים עוד יותר. בתאבון!

אולי תאהבו גם את:

כדורי שוקולד
כדורי שוקולד – מתכון

כדורי שוקולד זה אחד מהקינוחים הנפוצים ביותר בקרב ילדים, אך הם בהחלט לא היחידים. כמעט ואין מבוגר שיצליח להתרחק או להתאפק מכמה כדורי שוקולד. זהו

קרא עוד »
קרם ברולה
קרם ברולה – מתכון

הקרם ברולה הוא אחד הקינוחים האהובים בישראל, ובעולם בכללי. המנה מושלמת לאירועים קטנים מכיוון שהיא טעימה, אישית, ומתאימה גם לאנשים הרגישים לגלוטן. למרות ההנחה שניתן

קרא עוד »