פלפלים ממולאים בבשר – מתכון

פלפלים ממולאים זה אחד הארוחות המנחמות והטעימות ביותר בהמון מטבחים שונים. זוהי מנה המורכבת מפלפל ממולא בכל טוב ובמגוון דברים כמו בשר, ירקות, גבינות, אורז ורוטב, כאשר לפעמים ניתן למצוא שילוב של מספר דברים. כאן תוכלו למצוא מתכון כיפי וטעים להכנה, שלא ישאיר אף אחד רעב.

 

הגרסאות השונות

כאמור, ישנן גרסאות שונות למנת הפלפלים הממולאים במטבחים שונים. בספרד למשל, מנה זו היא אחת מהמנות המסורתיות, כאשר הפלפלים בצבעים שונים ממולאים בעוף, ולעיתים גם גבינה ברוטב אדום. בהודו לעומת זאת, ניתן למצוא לרוב נוסח צמחוני. שם, המילוי עשוי בעיקר מתפוחי אדמה, בצלים, לימון, ותבלינים הודים מסורתיים.

 

מצרכים

פלפלים והמילוי:

  • 8 פלפלים קטנים עד בינוניים בצבעים שונים
  • 500 גרם בשר עגל או בקר טחון (בקצביה תבקשו טחינה כפולה)
  • כוס אורז בסמטי
  • 4 כפות שמן קנולה
  • חופן של פטרוזיליה קצוצה
  • חופן שמיר קצוץ (השמיר מאוד דומיננטי, אז אם אתם פחות אוהבים אותו ניתן לוותר עליו)
  • 2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות בשלות קצוצות דק
  • כף בהרט
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • כף סילאן
  • קורט מלח
  • 2 שיני שום כתושות (או כפית שום גבישי)
  • אופציונלי –צנוברים

 

לרוטב:

  • קופסת רסק עגבניות
  • כוס וחצי מים פושרים
  • מחית עגבניות מרוכזות
  • קופסא של מחית תפוחי עץ
  • זילוף קטן של סילאן או דבש
  • 2שיני שום קצוצות
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה

  1. ראשית, לפני שמתחילים הורידו את הראש (החלק העליון) של הפלפלים, תוך כדי שהגבעול יישאר מחובר ושמרו אותם בצד. נקו היטב את הפלפל מבפנים, והוציאו את כל הגרעינים.
  2. כעת, קצצו את הבצל וטגנו אותו עם מעט שמן זית במחבת. כשהבצל הופך לשקוף, הוסיפו את העגבניות ואת התבלינים, חצי מכמות השום, וערבבו היטב כדי שהבצל או השום לא יישרפו. כעת הוסיפו את הבשר ותמתינו עד שהוא מתחיל להשחים.
  3. בשלב זה, הוסיפו את הירוקים – פטרוזיליה ושמיר, ואת האורז יחד עם כוס מים רותחים. המתינו לרתיחה והורידו לאש נמוכה. לאחר כ10 דקות בישול הורידו מהאש. לאחר שלב זה ניתן להוסיף צנוברים אם אתם אוהבים.
  4. כעת, בסיר גדול (כזה שיכיל את כל הפלפלים) סדרו את הפלפלים החלולים אחד ליד השני בעמידה, ומלאו אותם בתערובת האורז והבשר בנדיבות עד למילוי כ3/4.
  5. בשלב הבא יש להכין את הרוטב – תערבבו בקערה את כל מצרכי הרוטב והוסיפו כ3 כוסות מים. מוסיפים מעט שמן ומערבבים שוב.
  6. יוצקים מעט רוטב לתוך הפלפלים עד לכיסוי מלא של המילוי. מכסים את הפלפלים עם ה"ראש" שלהם, ויוצקים את השאר הרוטב עליהם. מנמיכים לאש בינוני, וסוגרים את הסיר.
  7. יש לבשל את הסיר לשעה וחצי בערך, כאשר בכל רבע שעה משקים את המילוי ברוטב מהסיר כדי שהוא יקבל את מלוא הטעמים.

 

בתאבון!

אולי תאהבו גם את:

צ'ילי קון קארנה
צ'ילי קון קרנה – מתכון

צילי קון קרנה הוא מאכל נפוץ מאוד במטבח המקסיקני ובטקסס שבארצות הברית. ניתן לאכול מנה זו בווריאציות שונות, גם כמנה עיקרית בתוך בוריטו או טאקוס,

קרא עוד »
קרפצו
קרפצ'יו – מתכון

אחת המנות המוצלחות ביותר בכל מסעדה היא הקרפצ'יו. בגלל הטעמים המיוחדים שיוצאים מהמנה, רבים מתחמקים מהכנתה בבית, אך בהחלט לא בצדק וניתן לומר כי הטעמים

קרא עוד »