בישול בשר טלה בטכניקת סו-ויד יכול לגרום לכך שהבשר יהיה הבשר הרך והעסיסי ביותר שאכלתם אי פעם. סו ויד הופך את הבשר להיות מבושל בצורה מושלמת. אבל איך מבשלים בשר טלה בסו ויד? לאיזה ציוד תזדקקו? והאם בשר טלה בסו ויד שווה את הטרחה? המשיכו לקרוא ותגלו!
איזה ציוד צריך בשביל לבשל בשר טלה בסו ויד?
כדי לבשל סו ויד טלה, תזדקקו לציוד הבא:
מיכל עמיד בחום
תצטכו מיכל שיהיה גדול מספיק כדי להכיל את המים ואת הטלה. הוא אמור להיות מסוגל לעמוד בטמפרטורות הגבוהות הכרוכות בבישול סו יד.
שקיות ואקום או צנצנות מייסון
בדרך כלל בבישול סו-ויד מתבצע בעזרת שקיות ואקום. אתם חייבים להשתמש בשקיות המיועדות לסו-ויד, כאלה שאטימות למים ועמידות בחום. לחלופין, בנתחי טלה מסוימים צנצנת מייסון גם יכולות לעשות את העבודה.
מכשיר סו ויד
המכשיר שירתיח את המים בדיוק לטמפרטורה הנכונה. לא סביר שחשבתם שתוכלו לבשל טלה בסו ויד – בלי מכשיר ויד, נכון? אתם חייבים מכשיר סו-ויד.
איך מבשלים טלה בסו ויד
בישול סו-ויד לא דורש הרבה עבודה. לא מעט מכשירי סו ויד מאפשרים לכם להגדיר אותם לטמפרטורה ולזמן הרצויים – ולשכוח מהם. בנוסף, אפשר לבשל את הטלה מראש ולשמור אותו במיכל המים עד שתהיו מוכנים להגיש אותו. בישול טלה בסו ויד מתחלק לחמישה שלבים פשוטים:
חממו את המיכל
מלאו את המיכל העמיד לחום במים והכניסו את מכשיר הסו ויד שלכם. לאחר מכן תצטרכו להגדיר את הטמפרטורה בהתאם למידת העשייה הרצויה. לדוגמה, עבור מידיום-רייר, הטמפרטורה המושלמות היא 57°.
תיבול ו-ואקום
מתבלים את הטלה בעשבי תיבול, תבלינים ומרינדות המועדפים עליכם. מניחים את הטלה בשקית הואקום.
הניחו את הטלה במיכל
הניחו בעדינות את השקית עם הטלה במיכל המחומם מראש. ודאו שהשקית שקועה במלואה, והשתמשו בקליפס או במשקולות כדי למנוע ממנו לצוף. יש לוודא שהשקיות אינן צפופות ויש מספיק מקום למים.
מבשלים את הטלה
זמן הבישול ישתנה בהתאם לסמיכות ולעשייה הרצויה של הטלה. ככלל אצבע, צלעות טלה או סטייקים עשויים לדרוש כשעה עד שעתיים, בעוד שנתחים גדולים יותר עשויים לדרוש 4 עד 6 שעות או יותר.
מסיימים את העבודה
לאחר שהטלה התבשל די זמן. מוציאים בזהירות את השקית מאמבט המים. אם אתם מעדיפים קרום צרוב על הטלה, אפשר לצרוב אותו במהירות במחבת חמה או על גריל.
סיכום
לסיכום, סו ויד מאפשר לכם לבשל טלה בטמפרטורה מדויקת, מה שמבטיח תוצאות עקביות בכל פעם. השקית האטומה מונעת את בריחת הלחות והטעמים במהלך הבישול, וכתוצאה מכך נוצר טלה עסיסי וטעים. בנוסף, סו ויד יכול להפוך נתחי טלה קשים יותר לבשר רך ונמס בפה בגלל תהליך הבישול הארוך והטמפרטורות הנמוכות.