צילי קון קרנה הוא מאכל נפוץ מאוד במטבח המקסיקני ובטקסס שבארצות הברית. ניתן לאכול מנה זו בווריאציות שונות, גם כמנה עיקרית בתוך בוריטו או טאקוס, וגם בתור תוספת למנה עיקרית. כאן תוכלו לקרוא מעט על הגרסאות השונות של המנה המפורסמת, ולבסוף להנות ממתכון קליל וטעים!
מקור המנה
צ'ילי קון קרנה, או בתרגום חופשי "פלפלים חריף עם בשר" היא מנה אשר מגיעה במקור ממקסיקו, אך נחשבת גם בתור המנה הרשמית של טקסס בארצות הברית. זהו תבשיל פיקנטי העשוי מפלפלים חריפים, רוטב עגבניות ובשר. המתכון המקורי של צ'ילי קון קרנה כלל בשר מיובש, חלב כבשים, פלפלים וצ'ילי מיובש, אך היום ניתן למצוא גרסאות שונות למנה.
הגרסאות השונות של המנה
למרות שבמקור זהו מאכל בשרי, אחת הגרסאות המוצלחות ביותר היא "צ'ילי צמחוני" אשר מוכר בעיקר מהאנשים שנמנעים מאכילת בשר, אך לא רק. התחליפים של הבשר הם בדרך כלל טופו, קינואה או תפוחי אדמה, כאשר תמיד ניתן למצוא את השעועית בתוך המנה.
גרסה נוספת, המוכרת בעיקר בקרב המקסיקניים נקרא "צ'ילי ירוק", המאופיין בחריפות עזה מהפלפלים הירוקים. הייחודיות של גרסה זו זה חתיכות חזיר שמבושלים בציר עוף וצ'ילי ירוק חריף מאוד.
גרסה אחרת, מעט שונה, אך מוכרת לא פחות נקראת "צ'ילי לבן" אשר מורכב מבשר עוף או הודו, שעועית לבנה, ופלפלים ירוקים מבושלים בציר. לפעמים מוסיפים למנה שמנת חמוצה או גבינה לבנה ולכן, לעומת מנות צ'ילי קון קרנה אחרות, מנה זו ייחודית משום שהיא לבנה ודלילה, כמעט כמו מרק.
מצרכים
- כף שמן קנולה
- בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
- ראש סלרי חתוך לקוביות
- גזר אחד חתוך לקוביות
- קילו בשר טחון– למנה צמחונית ניתן להחליף בטופו, קינואה או קטניות אחרות.
- שלושה פלפלים חתוכים לקוביות
- שניים – שלושה פלפלים חריפים (ללא הגרעינים)
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- קופסא רסק עגבניות
- שימורים של שעועית אפויה ברוטב עגבניות
- חצי כוס מים רותחים
- תיבול: מלח, פלפל, פפריקה
הוראות הכנה
- בשלב הראשון, יש לטגן את הבצל בשמן חם עד שהוא מתחיל לקבל צבע ולהזהיב.
- לאחר מכן, להוסיף את ראש הסלרי ואת הגזר, ולערבב. לחכות עד להזהבה וריכוך.
- בשלב זה, להוסיף את הבשר הטחון. נדרש לפורר את הבשר בעזרת כף עץ או מזלג.
- מערבבים את תכולת הסיר עד שהבשר מתחיל לקבל צבע, ומוסיפים את הפלפלים, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, ולאחר מכן חצי כוס מים רותחים, ומערבבים.
- מחכים עד לרתיחה, מוסיפים את קופסת השעועית ומערבבים.
- כעת, יש לתבל את התבשיל, לערבב היבט ולכסות בערך לשעה על אש נמוכה. (מומלץ לערבב את התבשיל כל 10 דקות בערך כדי שהתחתית לא תישרף)
לבסוף, ניתן להגיש את המנה לצד אורז, או בבוריטו לקבלת החוויה המקסיקנית האולטימטיבית. בתאבון!