אחת המנות המוצלחות ביותר בכל מסעדה היא הקרפצ'יו. בגלל הטעמים המיוחדים שיוצאים מהמנה, רבים מתחמקים מהכנתה בבית, אך בהחלט לא בצדק וניתן לומר כי הטעמים המדהימים והמיוחדים שיוצאים מהמנה בהחלט לא מצדיקים את הפשטות שבהכנתה. מנה זו מתאימה לאירועים, לאירוח, או סתם כמנה ראשונה. המשיכו לקרוא כדי לגלות כיצד להכין את מנת הקרפצ'יו שתגרום לכם להרגיש במסעדה איטלקית אותנטית.
מהו קרפצ'יו
הקרפצ'יו במהותו הוא מאכל בשרי העשוי מבשר עגל, בקר, או דג שנחתכים לפרוסות דקות מאוד, אשר מוגשות צמודות אחת לשנייה בצלחת שטוחה, כשמעליהן מזלפים רוטב המבוסס על שמן זית וחומץ בלסמי או מיץ לימון. שמה של המנה נלקחה כהשראה משמו של הצייר האיטלקי ויטורה קרפצ'יו, אשר הרבה להשתמש בצבע אדום עז שמזכיר צבע של בשר בקר טרי כפי שהוא מונח על צלחת הקרפצ'יו.
מנות קרפצ'יו שונות
כיום, מנות הקרפצ'יו התרחבו למנות שונות, אך דבר אחד נשאר זהה – העובדה שבבסיס המנה מוגשות פרוסות דקות של מאכלים – סלק, תפוחים, עגבניות, חצילים ועוד, כאשר לכל אחד מהם מותאם רוטב שמדגיש את הטעמים של הפרוסות. דרגת הבישול תלוי בסועדים, אך הם נעים בין נא, צריבה או לבישול מאוד קצר.
יתרונות הקרפצ'יו
למנה זו יתרונות רבות הן מבחינת המחיר והן מבחינת זמן והקושי שיש להקדיש בהכנתה. את החלק הקשה – של פריסת הבשר מבצע הקצב בשבילנו, ולכן וכל מה שנותר לעשות זה לפרוס בשר על צלחת ולהוסיף תיבול. כך שבאמת אין תירוץ מדוע לא להכין קרפצ'יו בבית.
מצרכים
הכמויות הבאות מתאימות לבערך 6 סועדים.
- 300 גרם בשר פרוס דק (בשר שייטל, פילה, שייטל)
- 2 כפות זמן זית
- 2 כפות מיץ לימון (מומלץ מאוד מלימון טרי) או חומץ בלסמי מרוכז
- מלח גס
- פלפל גרוס
- תוספות – למשל: רוקט (לתיבול ניתן להוסיף חומץ בלסמי, שמן זית, ומלח) או למנה לא כשרה – ניתן להוסיף חתיכות גבינה.
הוראות הכנה
- דבר ראשון, יש לדאוג לחלק החשוב – בשר פרוס דק. ניתן לבקש מהקצב לפרוס במיוחד לקרפצ'יו. במידה וקיבלתם חתיכות יחסים עבות, ניתן להשטיח אותם עוד יותר על ידי מערוך או פטיש שניצלים.
- תבחרו צלחת שטוחה, וסדרו את פרוסות הבשר אחת ליד השנייה בשכבה אחת.
- בעזרת מברשת שמן או בעזרת האצבעות, תשמנו את פרוסות הבשר.
את השבלים הבאים יש לבצע דקה לפני ההגשה, שהמנה תישאר טרייה לאכילה.
- בשלב זה, יש להתיז את פרוסות הבשר עם מיץ לימון או חומץ בלסמי, ולתבל עם מלח גס ופלפל שחור.
- בשלב האחרון, ניתן להוסיף תוספות כמו עלי רוקט מתובלים, גבינות, או פירות.
לא לשכוח, כי הסוד לקרפצ'יו מוצלח הוא לתת לנתחי הבשר את מרבית הבמה במנה. אם מוסיפים יותר מדי תיבול או תוספות, מאבדים מטעם הבשר הטרי. בתאבון!