אין ספק כי אנו צריכים לשלב בין אוכל בריא ובין אוכל טעים. זה קל להגיד אך קשה לעשות.
ובכל זאת אם אנו קצת מתאמצים אנו יכולים להכין סלט טוסט שישרת אותנו בצורה מעולה.
חשבנו כי יהיה זה נכון להביא מתכן לסלט טוסט קר ואז לסלט טוסט חם אז בואו נתחיל להכין את המאכל הטעים והבריא הזה.
מצרכים לסלט טוסט קר
- לחם בריוש
- שני מלפפונים
- שתי עגבניות
- פלפל אחד
- נבטים
- אגוזים
- קשיו
- גרעיני חמנייה
- חסה
- גזר אחד
- ביצה אחת
- טחינה
- לימון
- שמן זית
- שן שום
- סילאן
אופן ההכנה:
- לוקחים קערה גדולה ולאחר מכן חותכים את הירקות לריבועים קטנים (את העגבנייה, המלפפון, הגזר, הפלפל והחסה והנבטים)
- מוסיפים לקערה את האגוזים, הקשיו וגרעיני החמנייה
- שמים את לחם הבריוש בטוסטר וממתינים כדקה או שתיים (תלוי בטוסטר שלכם) ואז מוציאים אותו, חותכים אותו ומוסיפים לסלט
- לוקחים טחינה גולמית, מוסיפים מים, לימון, שמן זית סילאן ושן שום כתושה ומערבבים כדקה
- מחממים ביצה בסיר עם מים רותחים כעשר דקות לאחר הרתיחה, לאחר עשר דקות מוציאים את הביצה מקלפים אותה וחותכים אותה לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה
טיפים:
- כדאי לכם לקבל פירות וירקות מהחקלאי לצרכן מכיוון שכך הירקות תהיינה טעימות יותר.
- יש לציין כי אפשר להכין את המתכון גם בסדר אחר ולא על פי הסדר שקבענו כאן, עם זאת נציין כי לדעתנו הסדר כאן הוא הנוח ביותר שיש להכנת סלט טוסט
סלט טוסט חם:
מצרכים:
- חציל
- קישוא
- בצל
- שלושה שיני שום
- שמן
- חזה עוף
- בגט צרפתי
- מלח
- פלפל
- עגבניות מיובשות
- פטריות שמפניון
- פטריות פורטבלה
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם שמן על אש בינונית, מוסיפים את הבצל שחתכנו, את שלושת שיני השום שקילפנו וחתכנו את החציל ואת הקישוא. לאחר כחמש דקות מוסיפים גם את העגבניות המיובשות.
- מחממים במחבת אחר את הפטריות (השמפניון והפורטבלה) עד שהן נעשות מכל הצדדים.
- מערבבים את החציל והקישוא עם הפטריות ומוסיפים את חזה העוף. שימו לב אסור לטגן את חזה העוף יותר מדי זמן שלא יתייבש ואסור לטגן אותו פחות מדי זמן בכדי להבטיח שהוא יהיה טעים
- לוקחים את הבגט הצרפתי ושמים אותו בטוסטר כך שהוא יהיה אפוי.
- לוקחים את כל המרכיבים מערבבים ביחד והנה יש לכם סלט טוסט חם
טיפים:
- אפשר להחליף את הבגט הצרפתי בלחם אחר, אך אל תשכחו לשים את הלחם בטוסטר מכיוון שכך הוא יהיה טעים הרבה יותר
פירות וירקות מהחקלאי לצרכן