4 סוגי הבשרים שהכי מתאימים לבישול חמין

התבשיל המסורתי שמתבשל באיטיות לאורך כל הלילה ונאכל בדרך כלל בשעות הצהריים של יום שבת, גורם לנו לחפש אחר הרכיבים האיכותיים ביותר. מי שמכירים בעובדה זו מקרוב, תרים לא פעם אחר רשימת הרכיבים המומלצת. המדריכים הקודמים שהעלינו, התמקדו באיכות הקטניות והרטבים. הפעם נתמקד בליבה של החמין – הבשר. הישארו כאן ותגלו מהם 4 סוגי הבשרים שנחשבים למתאימים ביותר לחמין.

 

רוצים להכין חמין טעים במיוחד? אלה הבשרים שמתאימים לכם

עליכם לבחור בסוגי בשרים מסוימים שמתאימים לבישול ארוך. ההמלצה שלנו היא לבקש מהקצב את אחת מהבשרים הבאים:

  • צלעות: בחירה בבשר זה יביא לאיזון מיטבי בין השומן והבשר. הבישול האיטי גורם לצלעות להיות רכות במיוחד ולהוסיף טעם עשיר לתבשיל
  • שוקי טלה: רבים מאתנו תרים אחר בשר פרה למטרת בישול חמין, אבל האמת היא ששוקי הטלה הם אופציה טובה לא פחות. שכן, יש להם טעם עשיר והם הופכים לרכים במיוחד לאחר בישול ממושך
  • צלי צ'אק: זהו צלי שמתאים במיוחד לבישול ארוך, משום שהוא סופג את הטעמים של התבשיל והופך להיות רך ונימוח בעת בישול איטי
  • בריסקט: מעניק טעם עשיר לתבשיל

רוצים להכין חמין טעים במיוחד אלה הבשרים שמתאימים לכם

התכונות שצריכות להתקיים בבשר לחמין

יכול להיות שתעדיפו לבחור בבשר אחר שלא הוצג ברשימה שלעיל. אם כך, עליכם לגשת לקצב ולשאול אותו איזה בשר מתאים לחמין קיים במלאי. אנחנו כאן כדי לסייע לכם בבחירה נכונה. לכן, נמליץ לבדוק שהבשרים שהוא ימסור לידיכם כוללים את התכונות הבאות:

  • מכיל קולגן ברמה גבוהה
  • עבה וגדול
  • נתח עם עצם (העצם מעשירה את המרקם הכללי של התבשיל)
  • יש בו שרירים קשוחים יחסית

 

לא על הבשר לבדו – טיפ להכנת חמין מושלם

כאמור, הנוכחות של הבשר בסיר החמין הינה חיונית. שכן, זו מעשירה את הטעם והמרקם. לצד זאת, עליכם להוסיף גם קטניות ודגנים שיושרו טרם הבישול, לדוגמא:

  • שעועית
  • חיטה
  • חומוס
  • גריסי שעורה

לא על הבשר לבדו – טיפ להכנת חמין מושלם

תנור או פלטה? כך תשמרו על רכות הבשר

אתם יכולים לבחור בבשר האיכותי ביותר שקיים בסופר ולגלות בסופו של דבר שהוא הפך לקשה ובלתי ניתן לאכילה. ניתן להימנע מתרחיש שכזה, תוך בישול נכון שתואם להנחיות. בהזדמנות זו נמליץ לכם לאפות את החמין בחום נמוך (עד 120 מעלות) בתנור הביתי ולהימנע ככל הניתן מבישול על גבי פלטה. שכן, התנור מחמם את הסיר מכל הכיוונים באופן שווה, בעוד הפלטה מחממת אך ורק את התחתית.

 

מילים אחרונות לסיום

עד כאן המדריך שהציג בפניכם את 4 סוגי הבשרים הטובים ביותר לבישול חמין. בשלב זה אתם מכירים בהם מקרוב וברור לכם שתצטרכו להוסיף אותם לתבשיל האהוב. רגע לפני סיום, נזכיר ליישם את הטיפים הנוספים שהוצגו לעיל, כדי שתוכלו לשמור על הרכות של הבשר במהלך הבישול.

4 סוגי הבשרים שהכי מתאימים לבישול חמין

אולי תאהבו גם את: