מתכון להכנת פיצה משפחתית בלי לצאת מהבית

פיצה הפכה למאכל האהוב על כולם, כולל על ילדים. הבצק הפריך, הרוטב החם והגבינה הנמתחת הם תענוג לחך כל פעם מחדש. רוצים ללמוד איך להכין פיצה ביתית בקלות?

 

אין כמו פיצה ביתית

לפיצה ביתית יש מספר יתרונות שלא תמצאו בקנייה של פיצה מהפיצרייה. ראשית, אפשר להפוך את הכנת הפיצה לחוויה בפני עצמה, ולתת לילדים להתנסות בלישת הבצק ובפיזור התוספות מעל. שנית, תוכלו לפנק את עצמכם בכמה גבינה שאתם אוהבים ובכמה תוספות שתרצו, מבלי להיות תלויים באף אחד. ההכנה – קלה! והתוצאה? טעימה! אז מתחילים.

 

חומרים

 

כל מה שצריך לבצק

  • שקית קמח שמרים של אסם (1 קילו)
  • חצי כוס שמן זית
  • כף אחת של סוכר
  • שתיים וחצי כוסות מים
  • מעט מלח
  • כל מה שצריך למעל הבצק-
  • גבינה צהובה מגוררת/ גבינת מוצרלה מגוררת
  • בצל
  • עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • תוספות שאתם אוהבים (זיתים/בצל/עגבניות/תירס)

 

איך מכינים?

רשימת החומרים נראית ארוכה, אבל אל דאגה, אם אין לכם כל מה שצריך בבית תוכלו להזמין קניות און ליין עד הבית. מתחילים קודם כל להכין את הבצק, כיוון שהוא צריך לתפוח לפני שממשיכים לעבוד איתו. שמים בקערה קודם כל את החומרים היבשים: הקמח והסוכר (בלי המלח כרגע). לאחר מכן מוסיפים את השמן זית ואת המים (בהדרגה) ולשים את הכל יחד. אחרי שכל החומרים כבר התחברו מוסיפים מעט מלח וממשיכים ללוש עד שמקבלים בצק גמיש ואחיד. מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומחכים שיתפח ויכפיל מעט את גודלו. טיפ – הכניסו את הקערה המכוסה המגבת לתוך שקית גדולה וסגרו טוב, זה יזרז את ההתפחה.

 

הכנת הרוטב

אם אתם רוצים להשקיע, אתם יכולים להכין רוטב לפיצה בבית ממש בקלות. אבל אתם לא חייבים, כל רוטב לפיצה מוכן יכול לעשות את העבודה באותה הצורה. לצורך הרוטב חתכו בצל אחד וטגנו אותו. לאחר מכן הוסיפו פחית אחת של עגבניות מרוסקות, הוסיפו מעט סוכר, ערבבו ותנו לרוטב מעט להתבשל. לאחר מכן הוסיפו מלח, פלפל, פפריקה (אפשר גם חריפה למי שאוהב) ומעט אבקת שום. הרוטב מוכן מאוד מהר, הוא רק צריך לתפוס מעט טעמים.

 

הרכבת הפיצה

אחרי שהבצק תפח, בוצעים את הבצק לשתי חתיכות שוות. טיפ למי שיש לו כוח לחכות עוד קצת – הורידו מעט את הנפח של הבצק אחרי התפיחה הראשונה ותנו לו לתפוח שוב תפיחה קצרה יותר. זה יהפוך את הבצק לאוורירי יותר. מרדדים כל חתיכה לצורה עגולה ככל הניתן, לא דקה מידי. מרחו מעל הבצק חצי מכמות הרוטב, עליו כמות נדיבה של גבינה מגוררת, ותוספות שאתם אוהבים. טיפ לאוהבי הגבינה – אחרי שהפיצה תופסת קצת צבע והגבינה מתחילה להימס בתנור, תוכלו להוסיף עוד גבינה מעל לתוספות ותקבלו אקסטרה גבינה.

פיצה

אולי תאהבו גם את: