פנקייקים טבעוניים מושלמים

מי לא אוהב פנקייקים?

הם אווריריים, מתוקים, הולכים עם כל דבר בערך ויכולים להיות קינוח, נשנוש, או אפילו ארוחת בוקר או ערב טעימה.

הרבה פעמים כשאנשים בוחרים לעבור לאורח חיים טבעוני אנשים מסתכלים עליהם מהצד וחושבים כמה הם מסכנים כי הם לא יכולים להתפנק במשהו טעים

כי תמיד יש במתכונים האלה ביצים\חלב\כל מרכיב אחר מן החי.

באנו לנפץ את הסטיגמה ולהראות שאפשר להתפנק ולהנות מאוכל טעים גם כשאנחנו בחרנו אורח חיים אחר.

עם קצת שינוי במרכיבים וקצת תחליפים כולם יכולים להנות מקינוחים טעימים ומושחתים.

מחפשים מתכון לפנקייקים בלי חלב ובלי ביצים? כך תכינו את הפנקייקים המושלמים, שיהיו לכם לקינוח מתוק וטעים או אפילו לארוחת בוקר מפנקת.

 

חומרים:

  1. (לכ12 פנקייקים קטנים או 4 גדולים)
  2. כוס קמח
  3. 2 כפות סוכר
  4. כוס חלב סויה (או מים או כל חלב צמחי אחר שאתם אוהבים)
  5. כפית תמצית וניל
  6. כפית אבקת אפיה
  7. קורט מלח

 

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת בלילה חלקים ללא גושים (אם יש גושים ממש קטנים זה בסדר)

מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים בעזרת כף או מצקת (תלוי בגודל הפנקייק הרצוי)

מטגנים עד אשר מופיעות בועות ואז הופכים בעזרת 2 מזלגות או בעזרת תרווד.

נותנים לחלק השני גם להשחים ומוציאים מן המחבת.

 

טיפים לשדרוג הפנקייק:

אפשר להוסיף לפנקייקים נטיפי שוקולד צ'יפס.

אפשר להגיש את הפנקייקים בליווי סירופ מייפל ופירות חתוכים שאתם אוהבים (בננות ותותים הולכים מעולה עם פנקייקים).

אפשר להוסיף מעל הפנקייקים קצפת, ממרחי שוקולד מפנקים כמו נוטלה, לואקר ועוד.

 

בא לכם מתכון לפנקייק עם חומרים בריאים בלבד?

עוד מתכון לפנקייק מושלם, טעים, טבעוני וגם בריא

 

חומרים:

  1. (יוצא כ-10 פנקייקים.)
  2. נתחיל עם החומרים היבשים:
  3. 2 כוסות קמח כוסמין לבן
  4. 2 וחצי כפות סוכר חום\דבש
  5. 2 וחצי כפיות אבקת אפיה
  6. חצי כפית מלח

 

חומרים רטובים:

  1. כוס ושליש חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר שאתם אוהבים)
  2. 2 כפות שמן קוקוס
  3. כפית תמצית וניל
  4. חצי כוס מים מוגזים

 

אופן ההכנה:

ב2 קערות נפרדות מערבבים את החומרים היבשים ואת החומרים הרטובים (הכוונה לערבב בנפרד)

ברגע שנוצרת תערובת מעבירים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה עד שמתקבלת בלילה חלקה (אם יש מעט גושים זה בסדר)

מחממים מחבת נונסטיק (מחבת שלא נדבק אליה דברים), אם אין, אפשר להשתמש במחבת אחרת ולשים מעט שמן על מנת שהפנקייקים לא יידבקו למחבת.

שופכים מן התערובת בעזרת מצקת.

כשנוצרות בועות בפנקייק והצדדים יציבים אפשר להפוך.

להמתין עוד דקה בערך ולהוציא את הפנקייקים.

 

אפשרויות הגשה:

מייפל, חמאת בוטנים, ריבות, סילאן, אגוזים, שקדים, קוקוס – מה שאתם אוהבים.

תוכלו למצוא עוד רעיונות לשלל מתכונים טבעוניים (המרכיב הסודי) כאן.

מוזמנים להיכנס לעמוד אינסטגרם שלנו ולקבל טיפים מיוחדים.

שיהיה בתאבון!

 

הרמה של פנקייקים

אולי תאהבו גם את: