חזה עוף נחשב לאחד המקורות הבריאים ביותר לחלבון מהחי. חלבון מהחי נצרך בדרך כלל על ידי בשר או דגים, אולם במקרי רבים הוא מגיע יחד עם כמויות שומן גדולות שהופכות את החלבון להיות פשוט לא בריא. אם אתם במהלך דיאטה וזקוקים למקור איכותי של חלבון מהחי, אנחנו כאן כדי לתת לכם מתכון נהדר לחזה עוף שיוכל להיכנס לכל תפריט.
צריכת חלבון בדיאטה
בכל דיאטה, אחד האתגרים המרכזיים הוא להצליח לצרוך כמות מספיקה של חלבונים. החלבון הוא אחד מאבות המזון החשובים, אולם במקרים רבים הוא מגיע יחד עם כמויות שומן גדולות שהורסות את התפריט של הדיאטה.
למה חזה עוף
בהקשר של דיאטה, חזה עוף הוא הפתרון המושלם. מצד אחד מדובר על מקור נהדר לחלבון, לאור העובדה שיש חלבון בחזה עוף בשיעור של בערך 25%. מדובר על אחוז גבוה במיוחד, והכי חשוב, הוא מגיע עם כמות שומן מזערית שהופכת את הצריכה שלו לבריאה יותר.
מתכון מתאים
המתכון שעליו אנחנו ממליצים כולל כמה שלבים, אולם הוא יאפשר לכם לצרוך את החזה עוף בלי לפחד שהוא יהרוס לכם את הדיאטה. עליכם להכין קודם כל את התערובת שבה תשימו שתי כוסות של פירורי לחם מלא, חצי כוס שומשום. על זה יש להוסיף חצי כוס שמן, כף אחת של חרדל איכותי ומלח ופלפל לפי ראות עיניכם. ההמלצה שלנו היא גם להוסיף גבישי שום אבל זה ממש לא חובה.
לאחר מכן עליכם לקחת שני מגשים של חזה עוף טרי ולפזר את התערובת בנדיבות על החזה. את החזה יש לסדר בתבניות ולהכניס לתנור כאשר התנור על 225 מעלות. בשלב הזה חשוב שהחזה יהיה מכוסה ברדיד אלומיניום. לאחר 20 דקות יש להסיר את הרדיד, להשאיר לעוד 5 דקות של אפייה ואז להפוך את החזה ולתת לו עוד 5 דקות בתנור.
בלי הרבה שומן
כפי ששמתם לב, אחד היתרונות הגדולים במתכון הזה הוא כמות השומן הקטנה יחסית שבה משתמשים. ההמלצה שלנו היא לעשות שימוש בשמן זית, כך שגם השמן שאתם שמים במתכון יהיה שמן בריא. העובדה שהתהליך עצמו הוא באפייה מונעת גם את המצב של חמצון השמן, דבר שקורה בדרך כלל בתהליך טיגון. ככה שאת המתכון הזה אתם יכולים להכניס לדיאטה שלכם בראש שקט.
לסיכום
חלבון הוא אחד מאבות המזון החשובים ביותר, ובכל תפריט יש צורך לשלב כמות נכבדה ממנו. עם זאת, צריכה בריאה של חלבון עלולה להיות מאתגרת, במיוחד אם מדובר על חלבון מהחי. בדיוק בגלל זה חזה עוף הוא מה שאתם צריכים. חזה עוף מכיל ריכוז גבוה של חלבון מהחי ויחד עם זאת הוא גם לא מכיל כמויות שומן גדולות. בכל דיאטה, החזה עוף חייב להיות מרכיב שלא מוותרים עליו.